Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ για ταινία από την πλατφόρμα Cinedu: Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ για ταινία από την πλατφόρμα Cinedu: Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά-Το Υπουργείο Παιδείας να καλύψει πλήρως την εκπαιδευτικό.

ΔΟΕ για ταινία από την πλατφόρμα Cinedu

Το ΔΣ της ΔΟΕ με ανακοίνωσή του  εκφράζει τον έντονο  προβληματισμό του για τη  στοχοποίηση της εκπαιδευτικού που πρόβαλε στους μαθητές της ταινία από την πλατφόρμα Cinedu, η οποία σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο έργου του οποίου εταίρος είναι και το ΥΠΑΙΘ.

Η ΔΟΕ τονίζει πως η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία και παιδαγωγική ελευθερία και ζητά από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας  πλήρως την εκπαιδευτικό σταματώντας κάθε δίωξή της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Αθήνα 29/5/2023

Αρ. Πρωτ. 521

Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Η παιδαγωγική ελευθερία στην πυρά

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο  προβληματισμό του, θεωρώντας απαράδεκτη τη στοχοποίηση της συναδέλφου που πρόβαλε στους μαθητές της ταινία από την πλατφόρμα Cinedu η οποία σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρου Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο έργου του οποίου εταίρος είναι και το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. που με τη στάση στοχοποίησης των εκπαιδευτικών που ακολούθησε έχει ανοίξει τον δρόμο των επιθέσεων εναντίον τους ενθαρρύνοντας ακραίες σκοταδιστικές απόψεις και στάσεις.

Η πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς και την εκπαιδευτική διαδικασία και παιδαγωγική ελευθερία.

Είναι αδιανόητο, συνάδελφοι οι οποίοι λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο που το ίδιο το Υπουργείο θέτει, χρησιμοποιώντας «παιδαγωγικά εργαλεία» που το ίδιο παρέχει με στόχο την ευαισθητοποίηση και θωράκιση των μαθητών, να γίνονται αποδέκτες εξωφρενικών επιθέσεων και να φιμώνονται με απειλές και διώξεις με το Υπουργείο να κρύβεται ενθαρρύνοντας τον σκοταδισμό.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να πάρει άμεσα θέση καλύπτοντας  πλήρως  την εκπαιδευτικό σταματώντας κάθε δίωξή της.

Δείτε σχετικά

Ταινίες CINEDU: Το ΙΕΠ δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες της πλατφόρμας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου 

Σχετικά με την καταγγελία γονέα για εκπαιδευτικό που φέρεται να πρόβαλε ταινία με ερωτικές περιπτύξεις σε μαθητές Δημοτικού

Δείτε επίσης

Τράπεζα θεμάτων-εξετάσεις: Διεξήχθησαν στην Γ Λυκείου-Αναβλήθηκαν στην Α και Β Λυκείου-Αντιδράσεις κoμμάτων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση