Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές: Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την ανάθεση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές: Δεν υπάρχει καμία αποκλειστική, πιεστική καταληκτική ημερομηνία για την ανάθεση – Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επί του θέματος και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας – Επιστολή προς τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων.

ΔΟΕ για μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές

Η ΔΟΕ με επιστολή της καλεί τους Διευθυντές σχολείων και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια αναφορικά με το θέμα της ανάθεσης στους εκπαιδευτικούς καθηκόντων Ενδοσχολικών Συντονιστών και Μεντόρων, καθότι αφενός δεν υπάρχει καμία αποκλειστική, πιεστική καταληκτική ημερομηνία για την ανάθεση και αφετέρου το Δ.Σ. της ΔΟΕ θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του επί του θέματος στους εκπαιδευτικούς.

Πληθώρα αναφορών από εκπαιδευτικούς ότι ασκούνται πιέσεις

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) προχώρησε σε αυτή την επιστολή μετά από πληθώρα αναφορών που φτάνουν προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ότι ασκούνται πιέσεις ώστε να ανατεθούν άμεσα στους εκπαιδευτικούς καθήκοντα ενδοσχολικών Συντονιστών και Μεντόρων.

Ακολουθεί η επιστολή της ΔΟΕ

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Αθήνα 5/9/2022

Αρ. Πρωτ. 73

Προς: Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Υλοποίηση των Υ.Α. για ενδοσχολικούς συντονιστές και μέντορες

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Έπειτα από πληθώρα αναφορών που φτάνουν προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ότι ασκούνται πιέσεις ώστε να ανατεθούν άμεσα στους εκπαιδευτικούς καθήκοντα ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία αποκλειστική, πιεστική καταληκτική ημερομηνία για την ανάθεση, καλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια για το θέμα αυτό για το οποίο το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις του προς τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ της ΔΟΕ

Ο Πρόεδρος – Κικινής Θανάσης

Ο Γενικός Γραμματέας – Μαρίνης Σπύρος

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Μέντορας-Ενδοσχολικός Συντονιστής-Λειτουργία Εκπαιδευτικών Ομίλων – Οι 3 Αποφάσεις 

Επιστολή προς νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς από την Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως-Ζητά ιδέες και προτάσεις 

Προσεχώς: Νέο σύστημα διορισμών-Προσλήψεις Ψυχολόγων, Κ.Λ, Σχολ. Νοσηλευτών-Αξιολόγηση-Επέκταση ωραρίου σχολείου-Προγράμματα σπουδών ΣΜΕΑΕ 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Απαλλαγή μαθητών από Θρησκευτικά-Φυσική Αγωγή-Μουσική: Oρίζονται όροι και προϋποθέσεις σε Υ.Α

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση