Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ-υπηρεσιακές μεταβολές: Προβληματισμός για την έναρξη της νέας χρονιάς και αίτημα συνάντησης με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ-υπηρεσιακές μεταβολές: Προβληματισμός για την έναρξη της νέας χρονιάς και αίτημα συνάντησης με πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ.

ΔΟΕ-υπηρεσιακές μεταβολές
Επιστολή προς πολιτική ηγεσία ΥΠΑΙΘ

Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ ​

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την ομαλή έναρξή της και ιδιαίτερα τις ασφαλείς συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων για μαθητές κι εκπαιδευτικούς, με δεδομένη την εξαιρετικά ανησυχητική έξαρση της πανδημίας. ​

Το πλαίσιο λειτουργίας

το οποίο υιοθετήθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά αποδείχτηκε εξαιρετικά ανεπαρκές και αυτό αποτυπώθηκε στην καθημερινότητα των σχολικών μονάδων (όταν δεν βρίσκονταν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης) με κορυφαίο πρόβλημα αυτό των πολυπληθών τμημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

​Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με πίστη στην αξία του ενδελεχούς και ειλικρινούς διαλόγου

αιτούμαστε την άμεση πραγματοποίηση δια ζώσης συνάντησης όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόσο σε σχέση με την ασφαλή όσο και με τη γενικότερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, τον προβληματικό τρόπο πραγματοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και όλα τα ζητήματα που δημιουργούνται και μετά την ψήφιση του νόμου 4823/2021.

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος ολοκλήρωσης υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι την Τετάρτη 25.08.2021: Διαμαρτυρία ΟΛΜΕ
Ανοιγμα σχολείων Δευτέρα 13.09.2021-Πως θα προσέρχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές-Τι θα ισχύσει στα ΑΕΙ
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ανακοινώσεις για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας την επόμενη εβδομάδα
Διευκόλυνση καθημερινότητας εκπαιδευτικών: Παρέμβαση με 5 προτάσεις για τους υπό τοποθέτηση εκπ/κούς
Ωράριο εκπαιδευτικών-γραμματειακό έργο: Τι ισχύει σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Πριν φύγετε

Ειδικός λογαριασμός σχολικών αναγκών πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας: Ανακοίνωση ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση