Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΕ-κινητοποίηση για μισθούς: Κλιμάκωση του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΕ-κινητοποίηση για μισθούς: Κλιμάκωση του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – Ανακοίνωση.

ΔΟΕ-κινητοποίηση για μισθούς

Σε ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αναφέρεται στην πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο των πανεκπαιδευτικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 15ης Δεκεμβρίου 2022 για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Το μήνυμα της κινητοποίησης ήταν οι συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών, και το αίτημα για μισθούς για αξιοπρεπή διαβίωση και την την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Η ΔΟΕ επιπροσθέτως αναφέρεται στην επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που “αφήνει έκθετη την κυβέρνηση που αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών χτύπησε με ΜΑΤ και βία τους δασκάλους που διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή και μόρφωση για τα παιδιά του λαού.”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΟΕ

Πολύ μεγάλη η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Για μια ακόμη φορά η αστυνομία επιτέθηκε κατά των συγκεντρωμένων λίγο πριν τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τη Βουλή, των τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε.- Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. στο πλαίσιο των πανεκπαιδευτικών απεργιακών κινητοποιήσεων της 15ης Δεκεμβρίου.

Τα συνθήματα των συγκεντρωμένων για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και το μήνυμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν κάτω από συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης και ζητούν την άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού καθώς και μισθούς αξιοπρεπούς διαβίωσης, συνάντησαν την, αναμενόμενη δυστυχώς, επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδιζαν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τη Βουλή.

Η απαράδεκτη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων αφήνει έκθετη την κυβέρνηση που αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών χτύπησε με ΜΑΤ και βία τους δασκάλους που διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή και μόρφωση για τα παιδιά του λαού! Κάτω από αυτές τις συνθήκες παρά την επανειλημμένη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς και την απαράδεκτα υπεροπτική στάση του Υπουργού κ. Σταϊκούρα κατά την προσέλευσή του στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε, τελικά, συνάντηση με τον Υφυπουργό κύριο Βεζυρόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των τριών ομοσπονδιών περιέγραψαν τις συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα απαιτώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην έμπρακτη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, σεβόμενη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του εκπαιδευτικού λειτουργήματος που δεν μπορεί να ασκείται κάτω από την επιθετική πολιτική της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. με μισθούς εξαθλίωσης, ιδιαίτερα για τους νεότερους συναδέλφους μας και καταστολής κάθε φορά που διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, αν και όπως και ο ίδιος είπε δεν έχει την αρμοδιότητα για τα θέματα που τέθηκαν, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει με θετικό τρόπο τα αιτήματά μας.

Η πικρή πείρα που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από τις ποικίλες «δεσμεύσεις» δεν μας επιτρέπει την οποιαδήποτε αυταπάτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η δικαίωσή μας θα είναι αποτέλεσμα μόνο του αγώνα που θα πρέπει να κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε σχετικά

Μισθός εκπαιδευτικών: Συνάντηση ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ με Υφυπουργό Οικονομικών 

Δείτε επίσης

Μακρή-νέοι μόνιμοι διορισμοί: Εντατική η προσπάθεια από το ΥΠΑΙΘ-44.632 προσλήψεις αναπληρωτών για το 2022-23

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση