ΔΟΕ: Ψήφισμα αλληλεγγύης για απολυμένη εκπαιδευτικό από τα Αρσάκεια σχολεία

ΔΟΕ: Ψήφισμα αλληλεγγύης για απολυμένη εκπαιδευτικό από τα Αρσάκεια σχολεία μέλους του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας.

Ανακοίνωση ΔΟΕ

Αθήνα 17/9/2021

Αρ. Πρωτ. 1861

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη εκπαιδευτικό από τα Αρσάκεια σχολεία, μέλος του ΣΙΕΛ Αχαΐας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με βάση και την απόφασή του ενάντια στη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας και την απολυμένη εκπαιδευτικό Β.Β., μέλος του ΣΙΕΛ Αχαΐας, η οποία διεκδικεί δικαστικά την επαναπρόσληψή της στο Αρσάκειο Πατρών.

Η απόφαση για τη μη ανανέωση της σύμβασης της εκπαιδευτικού επειδή εξέφρασε επιφυλάξεις για τις κάμερες στις σχολικές τάξεις φανερώνει εκδικητική διάθεση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όχι μόνο αγνόησε την αγωνία των εκπαιδευτικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου με κάμερες στην τάξη, όπως αποτυπώθηκε σε συλλογική επιστολή υπογεγραμμένη από την πλειοψηφία του συλλόγου διδασκόντων, αλλά προχώρησε σε εκδικητικές ενέργειες για εκφοβισμό και παραδειγματισμό.

Οι κάμερες δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στις σχολικές τάξεις!

Σε μια περίοδο πανδημίας,

όπου ήταν δύσκολο να υπάρξει οργανωμένη απάντηση, η κυβέρνηση πρότεινε αιφνιδιαστικά το συγκεκριμένο μέτρο για να διευκολύνει τους σχολάρχες να εισπράξουν ακέραια τα δίδακτρα.

Άλλωστε μόλις δύο μήνες μετά, τον Ιούλιο 2020,

ψηφίστηκε το αντεργατικό νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που έπληξε βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, κομμένο και ραμμένο στα κελεύσματα των σχολαρχών.

Στον δικαστικό αγώνα της απολυμένης εκπαιδευτικού

αναγνωρίζουμε τον συλλογικό αγώνα που δίνουν συνάδελφοι/ισσες από την εκπαιδευτική κοινότητα για ποιοτική παιδεία, με βάση παιδαγωγικά κριτήρια και όχι τα οικονομικά συμφέροντα του κράτους και των μεγαλοσχολαρχών.

Υπερασπιζόμαστε, επίσης,

το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας στους χώρους εργασίας μας και να εργαζόμαστε σε συνθήκες που δεν προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εκπαιδευτικό των Αρσάκειων Σχολείων και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.

ΔΟΕ για Βουλευτή Μπογδάνο: Απαράδεκτη και αδιανόητη ενέργεια η δημοσιοποίηση στοιχείων μαθητών Νηπιαγωγείου
ΔΟΕ: Απεργία-αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας
Ανοιγμα σχολείων: Μπάχαλο κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά το ΥΠΑΙΘ είναι κατώτερος των περιστάσεων
self-test μαθητών-rapid test εκπαιδευτικών: Σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας και διενέργειας