Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δόμνα Μιχαηλίδου για επίδομα ενοικίου αναπληρωτών και κενά στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δόμνα Μιχαηλίδου για επίδομα ενοικίου αναπληρωτών και κενά στα σχολεία – Τι απάντησε σε Επίκαιρες Ερωτήσεις του Βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή.

Δόμνα Μιχαηλίδου για επίδομα ενοικίου αναπληρωτών και κενά

Συζητήθηκαν σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βουλή οι Επίκαιρες Ερωτήσεις του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ και τα προβλήματα διαβίωσης τα οποία αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ με αίτημα τη θέσπιση επιδόματος ενοικίου 300 ευρώ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που νοικιάζουν σπίτι.

Συγκεκριμένα η μια Επίκαιρη Ερώτηση είχε θέμα: «Για την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών – να καλυφτούν άμεσα τα πάνω από 20.000 κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – και η δεύτερη είχε θέμα «Σοβαρά προβλήματα διαβίωσης αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί» – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Τις Ερωτήσεις απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας επιγραμματικά πως:

– Υπάρχει κατανόηση από πλευρά Υπουργείου Παιδείας για τα κενά των αναπληρωτών.

– Τα κενά δημιουργούνται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι μια δυναμική διαδικασία και δεν τα γνωρίζουμε όλα στην Α Φάση προσλήψεων.

– Κενό είναι η περίπτωση που ένας μαθητής δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στο σχολείο.

– Πολλές φορές οι συγχωνεύσεις είναι χρήσιμες σε μαθησιακό επίπεδο.

– Για τους εκπαιδευτικούς στις δυσπρόσιτες, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές υπάρχουν μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως επιπλέον μόρια για μεταθέσεις, εκπτώσεις σε εισιτήρια και χρηματοδότηση οικίας από τους Δήμους. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

– Η πρόταση για επίδομα ενοικίου οριζόντια δεν μπορεί να υλοποιηθεί, υπάρχει μέριμνα για επιδόματα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού γενικώς.

___________________________________

Η συζήτηση για τα κενά στην Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σ. Παραστατίδη

Λίγο πριν η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ είχε απαντήσει και στην Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κου Στέφανου Παραστατίδη, η οποία είχε να κάνει με την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και για τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Δείτε τι ειπώθηκε ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Εγγραφο καταγραφής κενών για Β Φάση: Γενική-Ειδική Αγωγή-ΚΕΔΑΣΥ-ΔΥΕΠ-ΤΥ-Μουσικά σχολεία

Εγγραφο καταγραφής κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη Β Φάση: ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ-Εξειδικευμένη 

Ωράριο μόνιμων και αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ/ΕΒΠ σε Νηπ/γεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Οδηγός για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Πρόσληψη-τοποθέτηση-ανάληψη υπηρεσίας-ωράριο-μισθολογικά-άδειες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση