Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΔΟΜ.Υ: ΔΟΜημένη Υποστήριξη της καθημερινότητας ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΔΟΜ.Υ: ΔΟΜημένη Υποστήριξη της καθημερινότητας ΑμεΑ – Oργανωμένη κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας του ατόμου και της οικογενείας του.

ΔΟΜ.Υ

Την καινοτόμο υπηρεσία της actioncare “ΔΟΜημένη Υποστήριξη της καθημερινότητας” παρουσιάζει ακολούθως ο Επιστημονικός της υπεύθυνος, Κλινικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής Στάθης Καρπενησιώτης, ο οποίος ως μέλος ΕΕΠ ΠΕ23 Ψυχολόγων, διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του Επιστημονικού της Φορέα του ΙΜΕΓΕΕ.

Η υπηρεσία της actioncare “ΔΟΜημένη Υποστήριξη της καθημερινότητας” στόχο έχει να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους και όσων οι προκλήσεις της καθημερινότητας γίνονται αφορμή αποκλεισμού, παρέχεται στο χώρο του χρήστη της υπηρεσίας (σπίτι, εργασία, ψυχαγωγία…), από ομάδα ειδικών της actioncare.

Δείτε αναλυτικά

“actioncare”

“ΔΟΜημένη Υποστήριξη της καθημερινότητας”

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Είναι μια καινοτόμος υπηρεσία της actioncare που αποσκοπεί στο να διευκολύνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, των οικογενειών τους καθώς και όσων οι προκλήσεις της καθημερινότητας γίνονται αφορμή αποκλεισμού.

Η υπηρεσία σχεδιάζεται από ομάδα ειδικών της actioncare και παρέχεται στο χώρο του χρήστη της υπηρεσίας (σπίτι, εργασία, ψυχαγωγία…)

Αφορά την οργανωμένη κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας του ατόμου και της οικογενείας του.

Υποστηρίζουμε τις βασικές ανάγκες διαβίωσης (ύπνος, φαγητό, αυτοεξυπηρέτηση κ.α.), το παιχνίδι, τη διασκέδαση, την ενημέρωση καθώς και όποιες άλλες ανάγκες της καθημερινότητας αποτελούν πρόκληση για το άτομο ή την οικογένεια του. Αφουγκραζόμαστε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε προγράμματα σε συνεργασία με τους άμεσα ενδιαφερόμενους οργανωμένα και αποτελεσματικά.

ΠΟΥ;

Από την έδρα μας στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 59) ερχόμαστε όπου βρίσκεστε και έχετε την ανάγκη της υπηρεσίας μας. Αφού πρώτα γνωριστούμε διαμορφώνουμε σε συνεργασία μαζί σας τις συνθήκες, τόσο της ασφαλούς όσο και ευχάριστης, δημιουργικής διεξαγωγής της υπηρεσίας.

ΠΟΤΕ;

Οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες όποτε τις χρειαστεί το άτομο ή η οικογένεια του. Ακολουθούμε σταθερά την ενδεικνυόμενη διαδικασία γνωριμίας (μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτή στην ιστοσελίδα μας) και βρισκόμαστε κοντά σας με τους έμπειρους συνεργάτες μας όπως και όποτε το έχετε ανάγκη.

ΠΩΣ;

Δουλεύουμε σε μικρές ομάδες και διεπιστημονικά. Ακολουθούμε σταθερά αλλά όχι άκαμπτα πρωτόκολλα παροχής των υπηρεσιών μας τα οποία εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Κάθε συνεργάτης που παρέχει τις υπηρεσίες μας είναι σε άμεση σύνδεση με μια ομάδα που υποστηρίζει και εμπλουτίζει την παρουσία του στο χώρο σας. Αξιοποιούμε δεξιότητες, ρουτίνες και περιβάλλον ώστε η διεξαγωγή της δραστηριότητας να είναι τόσο ευχάριστη όσο και ασφαλής για όλους. 

ΓΙΑΤΙ;

Επειδή η ζωή έχει προκλήσεις και πολλές χαρές, όταν οι προκλήσεις στέκονται εμπόδιο στις χαρές τότε μπορούμε να είμαστε εκεί και να διευκολύνουμε. Αποστολή των ανθρώπων της actioncare είναι να διασφαλίσουν μια καθημερινότητα χωρίς αποκλεισμούς για όλους.

Η γνώση, εμπειρία καθώς και η εξειδικευμένη εκπαίδευση των συνεργατών μας πάνω στην φιλοσοφία και την τεχνική της Δομημένης Υποστήριξης της Καθημερινότητας, διασφαλίζουν την ποιοτική παροχή των υπηρεσιών που έχει ανάγκη τόσο το άτομο με την ιδιαιτερότητα όσο κ η οικογένεια του.

Επαγγελματισμός, ασφάλεια, δημιουργία, είναι οι παράμετροι που χαρακτηρίζουν τη δουλειά μας. Εύκολα μπορείτε να γνωρίσετε τις μεθόδους μας που διασφαλίζουν τα παραπάνω με ένα απλό κλικ στο info@actioncare.gr ή κλείστε ένα ραντεβού στο 697.4487.408 ώστε να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας καθώς και για την οικονομική μας πολιτική.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ κλινικός ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής

Επ. Υπευθυνος της actioncare

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έδρα: Πανεπιστημίου 59
Τηλέφωνο: +30.697.4487408
Email: info@actioncare.gr

Διασφαλίζουμε μια καθημερινότητα χωρίς αποκλεισμούς για όλους”

Δείτε επίσης

Βραχιολάκια και κορδόνια για ΑμεΑ στα αεροδρόμια
Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε 92 σχολεία του Δήμου Τρικκαίων
Ιαν: Το αγόρι με την εγκεφαλική παράλυση | Βραβευμένο animation
Πρόγραμμα Autism XR: Εφαρμογή για μαθητές με αυτισμό
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση