Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δράσεις ΔΙΕΚ Τρικάλων: Eκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών της νέας Ειδικότητας Ηλεκτρολόγων στο αντλιοστάσιο ΔΕΥΑΤ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δράσεις ΔΙΕΚ Τρικάλων: Eκπαιδευτική επίσκεψη για τους σπουδαστές της νέας Ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων στο αντλιοστάσιο ΔΕΥΑΤ, στα πλαίσια του μαθήματος Ηλεκτροτεχνίας και Εφαρμογών.

Δράσεις ΔΙΕΚ Τρικάλων

Με πρωτοβουλία των Καθηγητών Ηλεκτρολογίας Μάριου Παπαευσταθίου και Γεωργίου Κώτση πραγματοποιήθηκε μία ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη για τους σπουδαστές της νέας Ειδικότητας των Ηλεκτρολόγων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Τρικάλων στο αντλιοστάσιο Δ.Ε.Υ.Α.Τ, στα πλαίσια του μαθήματος Ηλεκτροτεχνίας και Εφαρμογών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του ΔΙΕΚ Τρικάλων:

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023, η ειδικότητα των ηλεκτρολόγων του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Τρικάλων με τους Καθηγητές Ηλεκτρολογίας Μάριο Παπαευσταθίου και Γεώργιο  Κώτση πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του αντλιοστασίου της Δ.Ε.Υ.Α.Τρικάλων

Οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τεχνική υποστήριξη της επιχείρησης που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την επισκευή ηλεκτρικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στο αντλιοστάσια για τη μεταφορά υγρών, όπως νερό ή άλλα υγρά μέσα από σωληνώσεις ή άλλα μέσα, ενώ παράλληλα ήρθαν σε επαφή με το ηλεκτρολογικό και το μηχανολογικό υλικό του αντλιοστασίου.

Η ξενάγηση που έγινε στους σπουδαστές και στους καθηγητές τους έδωσε τη δυνατότητα η μάθηση να γίνει βιωματική και πρακτική που είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο  για την ειδικότητα της Ηλεκτρολογίας, αφού θέματα θεωρητικά που είχαν υπογραμμιστεί στις διαλέξεις των δύο Εκπαιδευτών  στην τάξη  τώρα είχαν την δυνατότητα οι Εκπαιδευόμενοι  για πρακτική εξάσκηση ,που  είναι απαραίτητο για τις τεχνικές ειδικότητες, που είναι πλέον περιζήτητες στην αγορά εργασίας.

Θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθεί ότι, οι σπουδαστές με την επίβλεψη των Καθηγητών τους Παπαευσταθίου Μάριο και Κώτση Γεώργιο είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν τη γεννήτρια παροχής, να δούνε από κοντά τη λειτουργία των μετασχηματιστών ενώ βασικό τμήμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης περιελάμβανε την γνωριμία και την κατανόηση χρήσης των κινητήρων ύδρευσης και ηλεκτρολογικό υλικό καθώς έγινε και παρουσίαση της σύνδεσης των κινητήρων σε αστέρα και σε τρίγωνο ανάλογα με την τάση τροφοδότησης. Επίσης έγινε παρουσίαση του πρωτοποριακού πίνακα ελέγχου των γεωτρήσεων του Δήμου Τρικκαίων όπου η ένδειξη και η μορφή της ενδεχόμενης βλάβης γίνεται την ίδια στιγμή που αυτή πραγματοποιείται και αυτό αποτελεί καινοτομία και είναι πρωτοποριακό σε σχέση με άλλους Δήμους της Χώρας.

Για μία ακόμη φορά η Ψηφιακή Πόλη των Τρικάλων πρωτοπορεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και συνεργάζεται άψογα με τους Τρικαλινούς εκπαιδευτικούς.

Δείτε επίσης

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής: Πόσα έχουν ιδρυθεί, πόσα λειτουργούν-Το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας 

Αιτήσεις για Υποδιευθυντές ΔΙΕΚ Σωφρονιστικών Καταστημάτων από 10.01 έως 22.01.2024

Υπερωρίες στους υπαλλήλους ΚΕΔΑΣΥ και ΔΙΕΚ ζητά ο ΣΥΠΥΥΠ-Ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας τους 

 Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη | Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση