Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Ρόδος: Ενημερωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς-Πέμπτη 13.03.2025

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Ρόδος: Ενημερωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, 10:00-14:00 – Το Πρόγραμμα.

Δράσεις Ενεργού Πολίτη-Ρόδος

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Ημερίδα για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις «Δράσεις Ενεργού Πολίτη»

Ρόδος, Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, 10:00 – 14:00

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), προσκαλούν τους/τις εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: «Δράσεις Ενεργού Πολίτη».

Η ενημερωτική ημερίδα αποσκοπεί στην παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» και την ανάδειξη πρωτοβουλιών που ενισχύουν την ενεργό πολιτειότητα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2025, από τις 10:00 έως τις 14:00, στην αίθουσα «Κορνήλιος Καστοριάδης», στο ισόγειο του κτιρίου «Κλεόβουλος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο.

Η ημερίδα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, δεν προβλέπεται η έκδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Παρακάτω θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες για τις «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://act.digitalschool.gov.gr/

Πρόγραμμα Ενημερωτικής Ημερίδας

Προσέλευση – Εγγραφές 10:00 – 10:30
Χαιρετισμοί

Ιωάννης Παπαδομαρκάκης

Αν. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

10:30 – 11:00
Δράσεις Ενεργού Πολίτη

Σπυρίδων Δουκάκης, Πρόεδρος ΙΕΠ, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

11:00 – 11:20
Δράσεις:

«Λογοτεχνία για όλους: Δημιουργώντας μια ψηφιακή βιβλιοθήκη συμπερίληψης και δημιουργικότητας»

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

«Άυλη πολιτιστική κληρονομιά: Αειφόρο Σχολείο»

2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Κάσου

«Τα Γερά Μολύβια»

5ο Γυμνάσιο Ρόδου

11:20 – 12:10
Διάλειμμα 12:10 – 12:40
Ευρωπαϊκές δράσεις και συνέργειες του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Κοινότητες πρακτικής εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών για την ενεργό και βιώσιμη πολιτειότητα (Διαδικτυακά)

Παρασκευή Τρούκη, Διευθύντρια ΙΕΠ

12:40 – 13:00
Πρόγραμμα Σπουδών και Παραδείγματα Δράσεων Ενεργού Πολίτη

Παναγιώτης Πήλιουρας, Σύμβουλος Α΄ ΙΕΠ, Προϊστάμενος Τμήματος Α΄ΙΕΠ

13:00 – 13:20
Συζήτηση & Λήξη Εργασιών 13:20 – 14:00

Δράσεις ενεργού πολίτη-σχολεία

Οι σχολικές μονάδες της χώρας καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τουλάχιστον μία Δράση Ενεργού Πολίτη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2024-2025, σύμφωνα με το υπ. αριθ. πρωτ. 5155/ΓΔ4/17-01-2025 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ κου Ιωάννη Κατσαρού.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι με βάση το νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου επιδιώκεται η προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών με δεξιότητες κριτικής σκέψης, συνεργασίας και κοινωνικής υπευθυνότητας, ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες ικανοί να ανταποκριθούν στο συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα δράση και πρωτοβουλίες.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού: Επιμόρφωση 25.800 εκπ/κών από ΙΕΠ και ΕΚΠΑ 

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπ/κών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020 έως 2025 και οι προσλήψεις αναπληρωτών 2024-25 

1ο Συνέδριο ΠΕΣΥΕ: 2η Ανακοίνωση – Πρόσκληση για τη στελέχωση της Επιτροπής Κριτών

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply