Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δώρα: Ανακοίνωση Δ. Μπράτη, Αντιπροέδρου Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Στη συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών κ.Τσακαλώτο, ο υπουργός ωμά και ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λύσει το θέμα με πολιτική απόφαση, αλλά θα περιμένει την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για να αποφασίσει.”

Με ανακοίνωσή του, ο Αντιπρόεδρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δημήτρης Μπράτης τοποθετείται στο ζήτημα δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων  σχετικά με τα δώρα τονίζοντας πως πρέπει να δίδεται βάση στις Ανακοινώσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών.

Δείτε την Ανακοίνωση

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού

Επειδή πολλή σύγχυση επικρατεί το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τα δώρα, σύγχυση που σκόπιμα και για ευνόητους λόγους επιτείνουν δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων(π.χ. υφυπουργός Πετρόπουλος),σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Στη συνάντηση που είχε η ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό οικονομικών κ.Τσακαλώτο, ο υπουργός ωμά και ξεκάθαρα δήλωσε ότι δεν πρόκειται να λύσει το θέμα με πολιτική απόφαση, αλλά θα περιμένει την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για να αποφασίσει, αδειάζοντας έτσι τον υφυπουργό εργασίας Πετρόπουλο, ο οποίος δήλωνε ότι η κυβέρνηση θα χορηγήσει σε όλους τα δώρα ανεξαρτήτως αν προσέφυγαν ή όχι.

2. Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος άδειασε για μια ακόμη φορά τον κ. Πετρόπουλο, που με δηλώσεις του άφηνε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να χορηγήσει δώρο Πάσχα 200 ή 250 ε, δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε ως αρμόδιος υπουργός.

3. Είναι προφανές ότι ο υφυπουργός Πετρόπουλος είναι πέρα για πέρα αναξιόπιστος κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, γι αυτό και δεν πρέπει να λαμβάνετε καθόλου υπόψη σας τις δηλώσεις του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα μιλάει για αυξήσεις στις συντάξεις, τη στιγμή που τσεκουρώνονται μέχρι και 40%.

4. Πριν τις 18 του Απρίλη, που θα γίνει η διάσκεψη της ολομέλειας του ΣτΕ-η οποία πιθανόν να εξετάσει και το θέμα των δώρων-δεν αναμένεται δημοσιοποίηση της απόφασης.

Υπενθυμίζω ότι η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ έθετε ως ασφαλές χρονικό διάστημα για την άσκηση αγωγών το τέλος του Μάρτη, κόντρα στα διάφορα δικηγορικά γραφεία που πίεζαν για άσκηση προσφυγών μέχρι την 1η του Φλεβάρη.

Τέλος, επειδή πολλά θα δημοσιεύονται αυτό το διάστημα για τα δώρα καλό είναι να διαβάζετε και να δίνετε βάση στις ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ και των ομοσπονδιών για το θέμα.

Δημήτρης Μπράτης

Αντιπρόεδρος Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

                       Δείτε επίσης:

Δώρο Πάσχα: Διαψεύδεται η είδηση περί καταβολής

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση