Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δωρεάν διαδικτυακή συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μετανάστευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν διαδικτυακή συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την 10η Αυγούστου 2021, συμπληρώνοντας φόρμα εγγραφής.

Δωρεάν διαδικτυακή συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο

Η Έδρα Jean Monnet «Τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης: δημοκρατία, θεσμοί και πολιτικές» (“Τhe Fundamentals of European integration: Democracy, Institutions and Policies”) στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οργανώνει υβριδικό διεθνές θερινό σχολείο με θέμα «η Ευρωπαϊκή Ένωση και η μετανάστευση».

Ημερομηνία διεξαγωγής

Το τριήμερο θερινό σχολείο θα λάβει χώρα στη Σχολή του Αριστοτέλους στην Νάουσα, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Θα μεταδοθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom. Η Γλώσσα του Θερινού Σχολείου είναι στην αγγλική γλώσσα.

Στόχος

Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι να εξετάσει σε βάθος τις καταστάσεις των μεταναστευτικών ροών προς την ΕΕ και τον ρόλο της ΕΕ στη διαδικασία αυτή.

Θεματικοί τομείς

Το Θερινό Σχολείο θα περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες και ομάδες εργασίας για τους ακόλουθους θεματικούς τομείς:

  • Οι προκλήσεις της μετανάστευσης στην Ευρώπη: οικονομία, αλληλεγγύη και δικαιώματα.
  • Πολιτικές ασύλου της ΕΕ και διαχείριση των εξωτερικών συνόρων: πολιτικές και νομικές επιπτώσεις.
  • Νόμιμη μετανάστευση και ένταξη.
Εγγραφή

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί υβριδικά: οι συμμετέχοντες μπορούν να παραστούν αυτοπροσώπως ή διαδικτυακά. Η συμμετοχή αυτοπροσώπως (στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλους στην πόλη της Νάουσας) θα έχει μέγιστο αριθμό 40 συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν αυτοπροσώπως θα πρέπει να συνεισφέρουν τέλος εγγραφής 50 ευρώ, το οποίο καλύπτει διατροφή και διαμονή (2 διανυκτερεύσεις).

Η συμμετοχή διαδικτυακά είναι δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν πριν από την 10η Αυγούστου 2021 συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα εγγραφής (Βρείτε εδώ τη φόρμα εγγραφής).

Περαιτέρω πληροφορίες

Για τυχόν ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eudem@polsci.auth.gr ή στο ipapageo@polsci.auth.gr .

Βρείτε εδώ την ανακοίνωση του ΑΠΘ για περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης
Επιστημονικό συνέδριο ΙΕΠ: “Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος”
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση