Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δωρεάν εξετάσεις καρκίνου από το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν εξετάσεις καρκίνου από το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ): Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, σε συνέχεια της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας.

Δωρεάν εξετάσεις καρκίνου από το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ)

Oι γενετικές εξετάσεις βιοδεικτών για συμπαγείς όγκους, αιματολογικές κακοήθειες και κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν σε ασθενείς που παραπέμπονται από τους ιατρούς τους προς τις μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ), χωρίς καμία οικονομική συμμετοχή.

Ετσι, οι Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ) διασυνδέονται με το Υπουργείο Υγείας, για να παρέχουν στους ασθενείς με καρκίνο γενετικές εξετάσεις με τεχνολογίες αλληλούχησης νέας γενιάς για τη διάγνωση του καρκίνου.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε Ανακοίνωση του ΥΠΠΕΘ, σε συνέχεια της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ) στις οποίες θα διενεργούνται δωρεάν οι εξετάσεις είναι:
Στην Αθήνα:

Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών,

Ερευνητικό Κέντρο Αλ. Φλέμινγκ,

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος,

Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ),

Στη Θεσσαλονίκη:

Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ

Στο Ηράκλειο Κρήτης:

Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Το εγχείρημα αυτό, η δημιουργία δηλαδή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, της Ιατρικής του μέλλοντος όπως πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται, στην Ογκολογία υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και φθάνει στο κομβικό στάδιο της παροχής διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη”.

“Οι υψηλού κόστους γενετικές εξετάσεις για τον καρκίνο καλύπτονται πλέον από το Δίκτυο και διενεργούνται στις Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας που συστάθηκαν το 2018”.

“Η Πολιτεία από την πλευρά της έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.”

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Δείτε ακόμη:

Γνωματεύσεις ΑΣΥΕ – ΑΝΥΕ – ΑΑΥΕ: Δεκτές από τον ΟΠΕΚΑ

ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ: Πρόσκληση για φοίτηση στα Προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ για το 2019-10

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση