Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δωρεάν φοίτηση 35 ατόμων ευάλωτων και ειδικών ομάδων με πρωτοβουλία του ΕΑΠ και της ΓΓΚΑΚΦ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν φοίτηση 35 ατόμων ευάλωτων και ειδικών ομάδων με πρωτοβουλία του ΕΑΠ και της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Δωρεάν φοίτηση 35 ατόμων ευάλωτων και ειδικών ομάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΠ – ΓΓΚΑΚΦ

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεώργιος Σταμάτης  και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, υπέγραψαν, σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας και του Ιδρύματος.

Η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει από την επιθυμία των δύο πλευρών να συμβάλλουν από κοινού στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, που βιώνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μέσω του πρωτοκόλλου κατοχυρώνεται  η ετήσια δωρεάν φοίτηση 35 συμπολιτών μας (Ρομά, άστεγοι, πρώην φιλοξενούμενοι δομών παιδικής προστασίας) σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΕΑΠ.

Η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας,

αποστολή της οποίας είναι η εξειδίκευση και εφαρμογή ενός συνολικού, αποτελεσματικού, δίκαιου και βιώσιμου μοντέλου κοινωνικής αλληλεγγύης για τις ευάλωτες και ειδικές ομάδες του πληθυσμού και το ΕΑΠ, το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο με σειρά ενεργειών του αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο,ένωσαν τις δυνάμεις τους στον κοινό σκοπό.

Μετά το πέρας της συνάντησης ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ Καθηγητής κ. Ζώρας

παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ΕΑΠ κατά το παρελθόν Ακαδημαϊκό έτος χορήγησε υποτροφίες κοινωνικών κριτηρίων και αριστείας σε 3.830 φοιτητές, συνολικού ύψους 2,5 εκ. ευρώ περίπου.

Δείτε επίσης

Μία κενή θέση ΔΕΠ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης
Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας: Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Προκήρυξη για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου: Πρόσληψη διδασκόντων

Πριν φύγετε

Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων της Χώρας: Διαδικασία και κριτήρια-προσόντα και μοριοδότηση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση