Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα: Με τίτλο: «Ελληνοϊταλικές σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση».

Δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην 7η Συνέλευση του ακαδημαϊκού έτους 2019-20 (25.5.2020) αποφάσισε την προκήρυξη δεκαπέντε (15) θέσεων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Ελληνοϊταλικές σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση» είναι διετούς διάρκειας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 θα επιλεγούν δεκαπέντε (15) φοιτητές/φοιτήτριες της ημεδαπής ή και της αλλοδαπής, εκ των οποίων:

– Α) οι δέκα (10) από πανεπιστημιακά τμήματα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ ή της αλλοδαπής, και

– Β) oι πέντε (5) από πανεπιστημιακά τμήματα ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.

Υποψηφιότητες

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλλουν φάκελο υποψηφιότητας από τις 24 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γραμματεία του Τμήματος ή ταχυδρομικά με συστημένη αποστολή και με ημερομηνία ταχυδρομικής σφραγίδας έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2020 στην ταχυδρομική διεύθυνση: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γραμματεία Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, 5ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (υπόψιν κας Κ. Λυκόκα), ΤΚ 157 84, Αθήνα.

Γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη

Η γραπτή δοκιμασία διενεργείται στις «Ελληνοϊταλικές Σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση» και ειδικότερα στις εξής θεματικές ενότητες:

α. Ιταλική Λογοτεχνία: «Από τον 13ο μέχρι και τον 20ό αιώνα», και
β. «Ιστορία της Νεοελληνικής Διασποράς (1453-1830)».

Ως ημέρα διεξαγωγής της γραπτής δοκιμασίας ορίζεται η 15η Σεπτεμβρίου 2020 (10:00-13:00, αίθουσα 812). Την ίδια μέρα (13:30-15:30, αίθουσα 812) θα πραγματοποιηθούν οι προφορικές συνεντεύξεις των υποψηφίων.

Περαιτέρω πληροφορίες

Η φοίτηση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελληνοϊταλικές σπουδές: Ιστορία, Λογοτεχνία, Κλασική Παράδοση» δεν απαιτεί την καταβολή διδάκτρων.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την 28η Σεπτεμβρίου 2020.

Πληροφορίες παρέχονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος και στο τηλέφωνο: 210-7277910, κ. Κ. Λυκόκα (10.00-13.00 π.μ.).

Μπορείτε να βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά, την ύλη των εξετάσεων κ.ά.

Δείτε επίσης

Παιδαγωγική επάρκεια από το μεταπτυχιακό “Σχολική Ψυχολογία” του ΕΚΠΑ 

Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές υποτροφίες από το ΕΚΠΑ 

7 Υποτροφίες σε πτυχιούχους Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαδικτυακή διημερίδα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Στις 30 και 31 Μαίου 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση