Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Δωρεάν βιβλία και πάσο για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δωρεάν βιβλία και πάσο για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή από τη Χαρά Κεφαλίδου, Bουλευτή Δράμας και Tομεάρχη Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

Δωρεάν βιβλία και πάσο

Στο θέμα της δωρεάν χορήγησης των σχολικών βιβλίων και του πάσου μετακίνησης και για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων επανήλθε εκ νέου με ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου, Bουλευτής Δράμας και Tομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων.

“Ειδικά σήμερα, λόγω της πανδημίας, που έχουν διαμορφωθεί πολύ δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες για όλους τους Έλληνες πολίτες, καταθέτουμε για πολλοστή φορά το αίτημά μας για δωρεάν χορήγηση των σχολικών βιβλίων και του μαθητικού πάσου και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων”, σημειώνει στην Ερώτησή της.

“Μια τέτοια πρωτοβουλία είναι άμεσα υλοποιήσιμη, ενώ παράλληλα είναι ηθικά και πολιτικά δίκαιη. Εξ άλλου μετά την ενοποίηση του ΟΕΔΒ και του Διόφαντος και τη δημιουργία του ενιαίου σύγχρονου φορέα ΙΤΥΕ Διόφαντος, που έγινε επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου και κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, το κόστος παραγωγής, φύλαξης και διανομής των σχολικών βιβλίων μειώθηκε κατά 30%.

Όλες οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιούν – και σωστά –  τη νέα δομή που με μικρότερο κόστος και έγκαιρα στέλνει τα βιβλία στα σχολεία, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς”. 

Υπενθυμίζεται

ότι στην πρόσφατη (25.08.20) κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλή που πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η Χαρά Κεφαλίδου είχε προτείνει τη δωρεάν χορήγηση μασκών στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων.

Το Υπουργείο Παιδείας

δεν είχε απαντήσει τότε αλλά στη συνέχεια την πρότασή του Κινήματος Αλλαγής υιοθέτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, αντιλαμβανόμενος το αυτονόητο του αιτήματος και δηλώνοντας ότι είναι θέμα δημόσιας υγείας που αφορά όλους τους φορολογούμενους πολίτες.

“Αναμένουμε την προτροπή του Υπουργού Εσωτερικών να την υιοθετήσετε κι εσείς κυρία Υπουργέ υλοποιώντας την πρότασή μας γιατί η χορήγηση βιβλίων και πάσου μετακίνησης στους ίδιους μαθητές είναι θέμα Παιδείας, ισονομίας και κοινωνικής ισότητας, τονίζει η Χαρά Κεφαλίδου. 

Δείτε την Ερώτηση Δωρεάν χορήγηση βιβλίων και πάσου στους μαθητές ιδιωτικών σχολείων

Δείτε επίσης

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας σε Ερώτηση στη Βουλή για διορισμούς και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ ΑμεΑ
Ερώτηση για καθυστέρηση προσλήψεων μουσικών, στη Βουλή
 Μοριοδότηση Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ: Ερώτηση στη Βουλή από την Χαρά Κεφαλίδου και το ΚΙΝΑΛ
Ισοψηφίσαντες Πανελλαδικών 2020: Να δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή επιλογής τους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση