Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας-Διαδικτυακή Ημερίδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας-Διαδικτυακή Ημερίδα Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας-Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

e-κόπωση

Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Απριλίου (10.00-17.00) ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ με θέμα “e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας” και εισηγητές/τριες τους/τις ακόλουθους/ες:

α) κ. Τιμόθεο Παπαδόπουλο (Πανεπιστήμιο Κύπρου) με την εισήγηση “Η Μεταβολή της Καθημερινότητας και η Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση ως Συνέπειες της Πανδημίας”

β) κα Αργυρώ Βατάκη (Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών) με την εισήγηση “Εικονικές τάξεις και μάθηση κατά την COVID 19: Μια πολυαισθητηριακή προσέγγιση”

γ) κ. Ανδριανό Μουταβελή (4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Αττικής) με την εισήγηση “Ρόλοι εκπαιδευτικών και γονέων την εποχή αναστολής σχολείων και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης”

δ) κ.κ. Μαρίνα Κρητικού & Μαρία Σμαργιανάκη, (Συμβουλευτικό Κέντρο, Πανεπιστήμιο Κρήτης) “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε συνθήκες πανδημίας: τρόποι διαχείρισης της κόπωσης και ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητας”.

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη (χωρίς προεγγραφή) στον Σύνδεσμο WebEx: https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m283c6ef8345beec1813cb1cd3e0f714c.

_______________________

Η Ανακοίνωση
Θέμα: Διαδικτυακή Ημερίδα Κλάδου Σχολικής Ψυχολογίας: “e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας”

Ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία διοργανώνει το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο e-κόπωση: Διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας και εκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας”.

Σκοπός της Ημερίδας

αποτελεί η ανάδειξη σημαντικών πτυχών του φαινομένου της κόπωσης γνωστής και ως “zoom fatigue” που προκαλείται από την παρατεταμένη χρήση λόγω της πανδημίας των διαδικτυακών μέσων κατά την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την καθημερινή επικοινωνία σε απόσταση.

Η Ημερίδα απευθύνεται

σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης και της ψυχικής υγείας, αλλά και στο ευρύ κοινό, ενώ οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν αποσκοπούν τόσο στην ενημέρωση σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα αναφορικά με του φαινομένου, όσο και σε προτάσεις για προαγωγή της ψυχικής ανθεκτικότητας και την ενδυνάμωση των ατόμων απέναντι σε αυτή την αντιξοότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ημερίδας καθώς και την ιστοσελίδα στο

Οι Συντονίστριες του Κλάδου Ψυχολογίας της ΕΛΨΕ

Γιώτα Δημητροπούλου & Φαίη Αντωνίου

Δείτε το Πρόγραμμα Ημερίδας e-κόπωση

Δείτε επίσης

Πανδημία και Τηλεκπαίδευση: Οι επιπτώσεις στη μάθηση και την ψυχική υγεία-Ανοικτή Διαδικτυακή Εκδήλωση
Βιωματικό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο και ανοιχτές διαλέξεις τον Απρίλιο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Η πανδημία από τη σκοπιά των κοινωνικών επιστημών: Κύκλος σεμιναρίων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δείτε ακόμη

Κύκλος σεμιναρίων: Συνάντηση της Ιατρικής με τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες
Αντισεισμική Προστασία Σχολικών Μονάδων: Διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΔΕ Αττικής
Διεθνής Ημερίδα ΕΟΠΠΕΠ: Παρακολούθηση της πορείας των αποφοίτων της επαγγελματικής εκπ/σης και κατάρτισης (ΕΕΚ)
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση