Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΙΕΠ: Εγγραφή και δήλωση μαθημάτων της πλατφόρμας iepx

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΙΕΠ: Εγγραφή και δήλωση μαθημάτων της πλατφόρμας iepx – Ανακοίνωση ΙΕΠ.

Την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τη Β Φάση της εξ αποστάσεως επιμόρφωσης, εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ γενικής και ειδικής αγωγής της Πράξης “Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού”, διαβίβασε το ΥΠΑΙΘ στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις σχολικές μονάδες και τα ΚΕΔΑΣΥ της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΙΕΠ έχει να κάνει

με την εγγραφή και δήλωση μαθημάτων στο πλαίσιο της β’ φάσης της εξ αποστάσεως ασύγχρονης επιμόρφωσης, μέσω ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, που προβλέπεται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Δράσης 5 «Επιμόρφωση, ενδοσχολική και εξ αποστάσεως, εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής» της Πράξης «Καθολικός σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού» με κωδικό ΟΠΣ (ΜΙΣ) 5001313 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη Ειδικού Επιστημονικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που υπηρετούν σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού έργου, στελέχη εκπαίδευσης, και γενικότερα σε όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική και μαθησιακή διαδικασία μαθητών/τριών με αναπηρία, καθώς και σε γονείς μαθητών /τριών με αναπηρία.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προαναφερθείσας Ανακοίνωσης, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Α) Οι εγγραφές για τη β’ φάση θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 21-02- 2022 και ώρα 13:00, έως και Τετάρτη 23-03-2022 και ώρα 13:00.

Β) Η β’ φάση της εν λόγω επιμόρφωσης θα διαρκέσει από 28-03-2022 έως 15- 05-2022.

Γ) Θα ακολουθήσει γ’ φάση που προβλέπεται να υλοποιηθεί από το 2ο δεκαήμερο του Μάϊου έως το 1ο δεκαήμερο Ιουλίου 2022, ύστερα από σχετική ανακοίνωση.

Δ) Η επιμόρφωση αυτή δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Επισημαίνεται ότι

οι διαδικασίες εγγραφής και δήλωσης μαθημάτων της πλατφόρμας iepx και εισόδου στην πλατφόρμα για παρακολούθηση των μαθημάτων, αναλυτικές πληροφορίες για την ομάδα στόχου, τα διαθέσιμα μαθήματα, τις φάσεις και το χρονοδιάγραμμα της επιμόρφωσης καθώς και η διαδικασία παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά και οι προϋποθέσεις έκδοσης βεβαίωσης παρακολούθησης περιγράφονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο κείμενο της Ανακοίνωσης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Δείτε σε μορφή pdf την Ανακοίνωση του ΙΕΠ για την εγγραφή στην Επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή

Δείτε σχετικά

Επιμόρφωση ειδικής αγωγής-ΙΕΠ: Β Φάση από 28.03 έως 15.05.2022-Εγγραφές από 21.02.2022 

Δείτε επίσης

Επιμόρφωση-Εργαστήρια Δεξιοτήτων 4η περίοδος: Αιτήσεις από Δευτέρα 07 έως 28.02.2022 

Τις εισηγήσεις του ΙΕΠ για την Προγεννητική Αγωγή και την Ελληνική Αγωγή ζητά η Χαρά Κεφαλίδου 

Προβλήματα έφερε η αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά: Ερώτηση και ΑΚΕ στη Βουλή 

Εγκύκλιος μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22: Αιτήσεις από 21.02 έως 28.02.2022 

Συνάντηση με Διευθυντή Ειδικής Αγωγής της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διορισμοί-Νέα Προκήρυξη ΕΑΕ-Τμήματα Ενταξης-Μεταθέσεις-ΚΕΔΑΣΥ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση