Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξαδάκτυλος-self test στα σχολεία: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για διενέργεια 2 τεστ την εβδομάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξαδάκτυλος-self test στα σχολεία: Η απόφαση της επιτροπής ήταν για διενέργεια 2 τεστ την εβδομάδα-Στις αρχικές συζητήσεις γινόταν λόγος για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Εξαδάκτυλος-self test στα σχολεία

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών περί την πανδημία κορονοϊού κος Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και μεταξύ άλλων ερωτήθη για την απόφαση για διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) μόνο μία φορά την εβδομάδα, αντί για 2 που ίσχυε έως τώρα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Η απάντηση του κου Εξαδάκτυλου

ήταν πως η απόφαση της επιτροπής ήταν για δύο τεστ την εβδομάδα στα σχολεία και στις αρχικές συζητήσεις γινόταν λόγος για ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

κράτησε μια επιφύλαξη αν συζητήθηκε κάτι σε μια συνεδρίαση της επιτροπής στην οποία ο ίδιος δεν συμμετείχε, τονίζοντας πως προφανές είναι όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο κλύτερα είναι, επέστησε δε την προσοχή στο γεγονός ότι και αν αυτά τα τεστ είναι αρνητικά δεν πρέπει να θεωρούμε πως είμαστε ασφαλείς.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν φόβοι για τα παιδιά

που επιστρέφουν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς από σήμερα Δευτέρα 17.05.2021, απάντησε πως φόβοςυπάρχει για όλες τιςδραστηριότητες και όχι ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, καθότι έχουμεδιασπορά σε όλες τις ηλικίες εξαιτίας της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού.

Αναφορικά με τα εμβόλια και τις μεταλλάξεις

τόνισε ότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν όλες τις γνωστές μεταλλάξεις έως τώρα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις μεγάλες συγκεντρώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.

Δείτε σχετικά

Self test-σχολεία: Εισήγηση επιτροπής το ένα τεστ-Δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθού εκπαιδευτικών μη εμβολιασθέντων
Υπουργείο Παιδείας: Ενα self test την εβδομάδα για τα σχολεία από 17.05-Ανακοινώσεις για εξετάσεις ΑΕΙ
Εφαρμογή self test: ΙΕΚ-ΣΔΕ-Κολλέγια-Πιστοποίηση Μεταλυκειακού Έτους/Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ | ΦΕΚ
Προβληματικά self test: Αντικαθίστανται δωρεάν στα Φαρμακεία-Εως σήμερα η προμήθεια για την εκπαιδευτική κοινότητα

Πριν φύγετε

Κεραμέως: Eπίκειται η θεσμοθέτηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης
Οδικός χάρτης Υπουργείου Παιδείας: Συνολικός προγραμματισμός για τη συνέχιση και λήξη της σχολικής χρονιάς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση