Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ-ΣΕΚ: Ταλαιπωρία των υποψηφίων-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ-ΣΕΚ: Ταλαιπωρία των υποψηφίων-Ερώτηση στη Βουλή από την κα Σοφία Ασημακοπούλου αναφορικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων “Ι.Ε.Κ.” και “Σ.Ε.Κ.”.
Εξετάσεις πιστοποίησης ΙΕΚ-ΣΕΚ
Ερώτηση στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου αναφορικά με τις εξετάσεις πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων “Ι.Ε.Κ.” και “Σ.Ε.Κ.”.
Η Βουλευτής αναφέρει ότι:
Στην Αθήνα,  κατά τις ημέρες εξετάσεων στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021, τα εξεταστικά κέντρα των θεωρητικών εξετάσεων ήταν σε διαφορετικά σημεία της πόλης και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να πάρουν ταξί και να χρεωθούν για τις μετακινήσεις τους εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών.
Επίσης, σύμφωνα με τη Βουλευτή,
υπήρχαν αλλαγές στην ώρα εξέτασης, λίγο πριν την έναρξη αυτών, που έφεραν στις υποψήφιες και στους υποψηφίους αναστάτωση και πρόσθετο άγχος.
Η κα Ασημακοπούλου ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ
1. Για ποιους λόγους τα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων “Ι.Ε.Κ.” και “Σ.Ε.Κ.” βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αφ’ ης στιγμής, το θεωρητικό και πρακτικό μέρος των εξετάσεων γίνονται την ίδια μέρα.
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των εξεταζομένων στις ως άνω εξετάσεις πιστοποίησης των «Ι.Ε.Κ.» και των «Σ.Ε.Κ.», στο προσεχές μέλλον.

____________

H ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 22-11-2021
Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς
ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: «Ταλαιπωρία των υποψηφίων κατά τις εξετάσεις πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων “Ι.Ε.Κ.” και “Σ.Ε.Κ.”»
Κυρία Υπουργέ,
Στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (“Ι.Ε.Κ.”) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (“Σ.Ε.Κ.”), οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 28 Νοεμβρίου 2021.
Η σχετική ανακοίνωση του “ΕΟΠΠΕΠ” ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι:
«Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι η εξέταση του Πρακτικού Μέρους, κατά την Α’ φάση, θα διεξαχθεί την ίδια μέρα με την εξέταση του Θεωρητικού Μέρους».
Στην Αθήνα όμως, τα εξεταστικά κέντρα των θεωρητικών εξετάσεων ήταν σε διαφορετικά σημεία της πόλης και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.
Για παράδειγμα,
για τις θεωρητικές εξετάσεις, οι απόφοιτοι έπρεπε να μεταβούν στο “ΔΙΕΚ” ΗΛΙΟΠΟΥΛΗΣ και στο “ΔΙΕΚ” ΑΙΓΑΛΕΩ για το «Πρακτικό Μέρος», με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συμμετέχοντες στις εν λόγω εξετάσεις.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι,
οι εξετάσεις (θεωρητικό και πρακτικό μέρος), όχι μόνο πραγματοποιούνται την ίδια μέρα, ενώ συμβαίνει, κιόλας, οι υποψήφιοι να προέρχονται από διαφορετικές πόλεις.
Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να πάρουν ταξί και να χρεωθούν για τις μετακινήσεις τους εντός του λεκανοπεδίου Αθηνών.
Επίσης,
σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν αλλαγές στην ώρα εξέτασης, λίγο πριν την έναρξη αυτών, που έφεραν στις υποψήφιες και στους υποψηφίους αναστάτωση και πρόσθετο άγχος.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1. Για ποιους λόγους τα εξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις πιστοποίησης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων “Ι.Ε.Κ.” και “Σ.Ε.Κ.” βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, αφ’ ης στιγμής, το θεωρητικό και πρακτικό μέρος των εξετάσεων γίνονται την ίδια μέρα;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των εξεταζομένων στις ως άνω εξετάσεις πιστοποίησης των «Ι.Ε.Κ.» και των «Σ.Ε.Κ.», στο προσεχές μέλλον;
Η Ερωτώσα Βουλευτής

Δείτε επίσης

Γραμματειακή υποστήριξη σχολείων: Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις που παρατηρούνται
Σχολεία Αγίας Βαρβάρας Αττικής: Αναφορά στη Βουλή για συγχωνεύσεις τμημάτων
Συγχωνεύσεις τμημάτων-1ο Ειδικό Σχολείο Αμαρουσίου: Ερώτηση στη Βουλή
Προσλήψεις 2022: 40.000 στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα | Πίνακας

Πριν φύγετε

Δώρο Χριστουγέννων 2021 από ΟΑΕΔ για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως υπολογίζεται-Πότε πιστώνεται
Αξιολόγηση-εκπαιδευτικοί: Ηττα σε ιστορική προοπτική | Αρθρο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση