Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εαρινό εξάμηνο ΙΕΚ: Κίνδυνος να χαθεί, επισημαίνουν 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εαρινό εξάμηνο ΙΕΚ: Κίνδυνος να χαθεί επισημαίνουν 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με Ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Εαρινό εξάμηνο ΙΕΚ

Την αγωνία σπουδαστών των ΙΕΚ αναφορικά με τον κίνδυνο απώλειας του εαρινού εξαμήνου επισημαίνουν με Ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσαν 50 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν:

“Το Yπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα και δεν έχει ενημερώσει τους Διευθυντές των ΙΕΚ. Έως σήμερα γίνεται μόνον ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους διδάσκοντες στο περιβάλλον της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, το οποίο ωστόσο δεν πιστώνεται σε διδακτικές ώρες”.

Tο εαρινό εξάμηνο για τα Δημόσια ΙΕΚ ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου και στις 24 Φεβρουαρίου για τα ιδιωτικά.

Μέχρι και την αναστολή της λειτουργίας τους, οι καταρτιζόμενοι είχαν παρακολουθήσει περίπου 60 από τις 300 διδακτικές ώρες του εξαμήνου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τους Τομεάρχες Παιδείας Νίκο Φίλη και Μερόπη Τζούφη, ζητούν από τη Υπουργό Νίκη Κεραμέως να λάβει άμεσα μέτρα και να δεσμευτεί πως δε χαθεί το εξάμηνο.

Η Ερώτηση

– προς την κα υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Κίνδυνος απώλειας του εαρινού εξάμηνού 2020 για τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ»

Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των καταρτιζόμενων των ΙΕΚ σχετικά με τον κίνδυνο απώλειας του εαρινού εξαμήνου του 2020, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει μεριμνήσει για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα και δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενημέρωση προς τους Διευθυντές των ΙΕΚ.

Έως και σήμερα γίνεται μόνον ανάρτηση εκπαιδευτικού υλικού από τους διδάσκοντες στο πλαίσιο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, το οποίο ωστόσο δεν «πιστώνεται» σε διδακτικές ώρες. Συνακόλουθα παραμένει σε εκκρεμότητα το μείζον ζήτημα, δηλαδή η ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου, το οποίο ξεκίνησε στις:

  • 17 Φεβρουαρίου 2020 για τα Δημόσια ΙΕΚ,
  • 24 Φεβρουαρίου 2020 για τα Ιδιωτικά ΙΕΚ.

Μέχρι και την αναστολή λειτουργίας των ΙΕΚ, οι καταρτιζόμενοι είχαν παρακολουθήσει περίπου 60 από τις 300 διδακτικές ώρες του εξαμήνου.

Επειδή το υπουργείο Παιδείας οφείλει -έστω και καθυστερημένα- να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση του εξαμήνου στα ΙΕΚ,

Επειδή το υπουργείο Παιδείας καλείται να επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό στους καταρτιζόμενους και να δώσει τέλος στην αγωνία τους ενημερώνοντάς τους σχετικά.

Ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

 

  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο 2020 για τους σπουδαστές των ΙΕΚ; Υπάρχει δέσμευση ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο;

 

  1. Γιατί μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει σχετική ενημέρωση οι Διευθυντές και οι καταρτιζόμενοι στα ΙΕΚ;

 Οι ερωτώντες βουλευτές

Ακολουθούν ονόματα 50 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε σχετικά

Ανακοίνωση ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: “Επιτελική κοροϊδία” Κεραμέως για εξοπλισμό μαθητών & εκπαιδευτικών
Κεραμέως σε Φίλη: Συστρατευθείτε στην εθνική προσπάθεια-Τι ανέφερε στη Βουλή
Φίλης σε Κεραμέως: CISCOτιση στην Παιδεία-Τι ειπώθηκε από τον Τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
Φίλης-Κεραμέως στη Βουλή: Πανελλαδικές-Μόνιμοι διορισμοί-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Κάλυψη και θεμάτων πέραν των επαναλήψεων, όμως δεν θα αποτελούν διδακτέα ύλη
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση