Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Eclass-Ηλεκτρονική σχολική τάξη: Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς για σχ. χρονιά 2020-21 από το ΠΣΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eclass-Ηλεκτρονική σχολική τάξη: Οδηγίες προς εκπαιδευτικούς ενόψει της καινούργιας σχολικής χρονιάς 2020-21 από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Eclass-Ηλεκτρονική σχολική τάξη

Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς χρήστες της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης – Eclass, απέστειλε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Σύμφωνα μ αυτές
  • Ολα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, καθότι μπορεί εκπαιδευτικοί να αλλάξουν σχολείο, να έχουν διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές. 
  • Επίσης θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη.
  • Ως συνέπεια θα σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ.
  • Σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος εκπαιδευτικός να κρατήσει αρχείο με τις εργασίες των μαθητών, θα πρέπει να προχωρήσει μόνοι του σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες για την Eclass προς τους εκπαιδευτικούς

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί – χρήστες της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (https://eclass.sch.gr/) προετοιμάζεται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

  • Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, όλα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά.
  • Τούτο είναι αναγκαίο, καθώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει σχολείο, να έχει διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές.
  • Ταυτόχρονα θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη.
  • Αυτό θα έχει ως συνέπεια να σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ., όμως όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κρατήσετε αρχείο με τις εργασίες των μαθητών σας, θα πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.
Σημειώνουμε πως

όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά, μαζί με όλο το δικό σας υλικό και την  οργάνωση που έχετε δημιουργήσει σε αυτά.

Μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε κανονικά νέα μαθήματα ή να κάνετε ενεργά τα μαθήματα σας από προηγούμενα Σχ. Έτη.

Μέσα από το εργαλείο ρυθμίσεων του κάθε μαθήματος μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά, αλλάζοντας τον τύπο του (από ανενεργό σε ανοικτό ή κλειστό).

Επιπλέον,

από τη «Διαχείριση Μαθήματος» μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή «Ανανέωση Μαθήματος» για να κάνετε επιλεκτικά διαγραφή χρηστών (μαθητών), διαγραφή Βιβλίου Ύλης, Ανακοινώσεων, Εργασιών και Ασκήσεων, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο.

Όσοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών δεν διαθέτουν αντιστοίχιση με κάποια σχολική μονάδα (χωρίς οργανική θέση) θα μπορούν να διαχειριστούν ξανά τα μαθήματα τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις αποκτήσουν εκ νέου κάποια σχολική μονάδα στο πληροφοριακό σύστημα mySchool.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)

Δείτε επίσης

Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών-μετακινήσεις εκπαιδευτικών | ΦΕΚ
Επανεξέταση αιτημάτων αναγνώρισης από ΔΟΑΤΑΠ: Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται
Τα Παιδιά στην Καραντίνα: Zωντανή δημοσιογραφική έρευνα για την παιδική κακοποίηση στον καιρό του κορονοϊού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση