Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-Διαμαρτυρία: Για την έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-Διαμαρτυρία: Για την έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών, από το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-Διαμαρτυρία
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου με επιστολή του, επισημαίνει την έλλειψη Σχολικού Νοσηλευτή (ΠΕ25) στο σχολείο, καθόσον με την έναρξη του σχολικού έτους, τοποθετήθηκε μία Σχολική Νοσηλεύτρια (ΠΕ25), η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, απουσιάζει με παρατεταμένες άδειες.

Το ΔΣ

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου ζητά από το ΥΠΑΙΘ να καλυφθούν και οι τρεις οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Η Ανακοίνωση

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγίου Δημητρίου είναι το μεγαλύτερο σε μαθητικό δυναμικό ειδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πανελλαδικά με 225 μαθητές με αναπηρία.

Ο νόμος

για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής προβλέπει την αντιστοιχία 1 νοσηλευτή ανά 50 μαθητές, που με απλά μαθηματικά μεταφράζεται στο ότι θα έπρεπε να υπάρχουν στο σχολείο μας 4 νοσηλευτές.

Αντ’ αυτού,

με την έναρξη του σχολικού έτους, τοποθετήθηκε μία και μοναδική νοσηλεύτρια, η οποία απουσιάζει με παρατεταμένες άδειες. Καταλήγουμε, λοιπόν, να λειτουργεί το σχολείο χωρίς καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό.

Ακόμα

και στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης, προβλέπεται να υπάρχει σχολικός νοσηλευτής, όταν υπάρχουν μαθητές που πάσχουν από επιληψία.

Στο σχολείο μας,

εκτός του ότι πάρα πολλοί μαθητές παρουσιάζουν επιληπτικά επεισόδια, τα περισσότερα παιδιά μας πάσχουν από πολύ αναπηρίες και ψυχικές ασθένειες και χρήζουν άμεσης νοσηλευτικής παρέμβασης, καθώς πέρα από την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα, υπάρχουν περιστατικά όπου τίθεται σε κίνδυνο και η ίδια τους η ζωή.

Επιπλέον,

την ιδιαίτερη αυτή εποχή της πανδημίας ο σχολικός νοσηλευτής ορίζεται και ως υπεύθυνος
covid-19. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα, στέλνοντας την πρώτη επιστολή με ημερομηνία 15-9-2020 στο Υπουργείο Παιδείας.

Από εκεί μας παρέπεμψαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, όπου εδώ και έναν μήνα μας “πετάει” από τη μία Υπηρεσία στην άλλη.

Με την τελευταία επιστολή μας προς την ΠΔΕ Αττικής προτείνουμε συγκεκριμένη λύση, έστω και προσωρινή μέχρι να διευθετηθεί το θέμα οριστικά και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή.

Επίσης,

ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν και οι τρεις οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση,

αν προκληθεί – που το απευχόμαστε – ανεπανόρθωτη παθολογική ή σωματική βλάβη σε μαθητή του σχολείου μας, θα ασκηθεί ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

Δείτε επίσης

Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 3 Φάσεων 2020: Πίνακες ανά Κλάδο, Περιφέρεια, Πρόγραμμα, Δομή
Σχολικοί Νοσηλευτές-Επισκέπτες Υγείας Γενικών σχολείων: Καθήκοντα, αρμοδιότητες, ωράριο | Οδηγός
Σχολικοί Νοσηλευτές και Επισκέπτες Υγείας ΣΜΕΑΕ: Καθήκοντα, αρμοδιότητες, ωράριο, προγρ/σμός εκπ/κού έργου | Οδηγός 2020

Δείτε ακόμη

Αδειες ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών: Νέα ενημέρωση με οδηγίες, ερωτήσεις-απαντήσεις
Αδεια ασθενείας τέκνου: Τι προβλέπεται για τη χορήγησή της σε μόνιμους και αναπληρωτές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Ιωάννα Νεραντζάκη σε

    Ευχαριστούμε πολύ που προβάλλετε το πρόβλημα μας και την προσπάθεια μας για επίλυση.
    Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλογου
    Ιωάννα Νεραντζακη

Γράψτε μία απάντηση