Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Εγκαίνια της κλειστής πισίνας – Ιδρυση 3 νέων ΕΕΕΕΚ στην Αττική

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της κλειστής πισίνας εκμάθησης κολύμβησης – Ιδρυση 3 νέων ΕΕΕΕΚ στην Αττική.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου: Εγκαίνια της κλειστής πισίνας – Ιδρυση 3 νέων ΕΕΕΕΚ στην Αττική

Σε κλίμα ενθουσιασμού και ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της κλειστής πισίνας εκμάθησης κολύμβησης του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αγ. Δημητρίου.

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, και η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.

Παρόντες ήταν επίσης η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο σχολείο, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ΕΕΕΕΚ, φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με Νοητική Υστέρηση, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Ψυχικές Διαταραχές.

Στο κλειστό κολυμβητήριο εκπονήθηκε η εγκατάσταση συστημάτων θέρμανσης κλιματισμού στο κολυμβητήριο προϋπολογισμού ύψους 322.600 ευρώ, από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στους μαθητές του σχολείου για να έχουν την θεραπευτική παρέμβαση που δικαιούνται.

Μ. Τζούφη: Ιδρύσεις τριών νέων ΕΕΕΕΚ στην Αττική

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Υφυπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την ίδρυση Νέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής, ανάμεσα στις οποίες είναι και τρία νέα ΕΕΕΕΚ, ένα εκ των οποίων στην Αθήνα και ένα στην Ανατολική Αττική.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αύξηση των αναγκών παροχής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι «κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο αριθμός των προσλήψεων αναπληρωτών στην ΕΑΕ έφτασε τις 16.000, καλύπτοντας το σύνολο των αιτημάτων για Παράλληλη Στήριξη,

εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, Σχολικών Νοσηλευτών, Λογοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι, εντός του 2019, «θα προχωρήσουμε στην πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει ουσιαστικά την Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, διασφαλίζοντας την σταθερή υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».

Όπως υπογράμμισε η κ. Τζούφη, «ως Κυβέρνηση και ως Υπουργείο Παιδείας, έχουμε τοποθετήσει σε κορυφαία θέση στην ατζέντα μας την ενίσχυση και την αναβάθμιση της Ειδικής Εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες προσπαθούμε σταδιακά τα τελευταία 3 χρόνια, με παρεμβάσεις θεσμικές και πρακτικές, να ανατρέψουμε τις ανισότητες και να υλοποιήσουμε την ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση τους».

Τέλος, συνεχάρη θερμά τον Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Σπύρο Κονταράκη, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για το αξιέπαινο έργο τους και τους ευχήθηκε καλή δύναμη.

Βελτίωση προσβασιμότητας στα σχολικά κτίρια

Επιπλέον, την άμεση εκκίνηση προγράμματος βελτίωσης της προσβασιμότητας στα σχολικά κτίρια όλης της χώρας ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας τη σημασία της αυτονομίας και της ισότιμης συμμετοχής στη σχολική ζωή και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίδειξη της χρήσης των νέων εγκαταστάσεων από μαθητές και εκπαιδευτικούς, συνοδεία της μαθητικής χορωδίας του ΕΕΕΕΚ και τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα «Δεκαπέντε – Πενήντα».

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση