Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-διαγωνισμός: Το ψηφίζουμε για καλύτερο Επαγγελματικό Σχολείο της Ευρώπης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-διαγωνισμός: Το ψηφίζουμε για καλύτερο Επαγγελματικό Σχολείο της Ευρώπης-Εκπροσωπεί το JA Europe στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 2022, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου εκπροσωπεί το JA Europe στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάδειξη του καλύτερου Επαγγελματικού Σχολείου της Ευρώπης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου

“Το JA Europe επέλεξε το σχολείο μας μεταξύ 23 υποψηφιοτήτων από Ευρωπαϊκά παραρτήματα του Junior Achievement για να εκπροσωπήσει τον οργανισμό στην πολύ σημαντική αυτή Ευρωπαϊκή ψηφοφορία.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο https://eeeekagioudimitriou.weebly.com/.

H σπουδαία αυτή πρόκριση κατακτήθηκε μετά από τις πολύ επιτυχημένες συμμετοχές του σχολείου στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece. Ψηφίστε και αναδείξτε το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου -ως εκπρόσωπο του JA Europe- στην πρώτη θέση της Ευρώπης στον διαγωνισμό «VET EXCELLENCE AWARDS» της Κομισιόν έως τις 15 Μαΐου 2022.

Θα το βρείτε στην κατηγορία «Τhe Entrepreneurial School – TES, JA Europe Award»: 

Ψήφισε εδώ την υποψηφιότητα του σχολείου μας μέχρι 15 Μαΐου

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/VETExcellenceAwards2022

 στην κατηγορία The Entrepreneurial School – TES, JA EUROPE, VET INNOVATORS”

Επιπλέον, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου θα βραβευθεί από το JA Europe ως «Επιχειρηματικό Σχολείο 2022» στην κατηγορία των Επαγγελματικών Γυμνασίων/Λυκείων.

Η απονομή του βραβείου στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου και των άλλων 34 σχολείων που διακρίθηκαν από όλη την Ευρώπη, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου 2022 στην Εσθονία στο πλαίσιο του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης GEN-E στο οποίο θα βραβευθούν και οι νικητές των διαγωνισμών «Εικονικής Επιχείρησης» και «JA Start Up 2022». 

Η συντονίστρια των προγραμμάτων επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου Έφη Χρυσού δήλωσε:

“Νιώθουμε χαρά και υπερηφάνεια για αυτά τα παιδιά που έχουν καταφέρει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στα προγράμματα επιχειρηματικότητας αναδεικνύοντας το απίστευτο δυναμικό τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα στην κοινωνία πόσα πολλά μπορούν να καταφέρουν. Ευχαριστούμε ολόψυχα το JA Greece για την ευκαιρία που μας έδωσε να αλλάξουμε τη ζωή των μαθητών μας. Το πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” είναι ένας «θησαυρός» που αξιοποιούμε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας προς όφελος των μαθητών μας και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την υλοποίηση του οράματός μας να μετατραπεί η εικονική μαθητική μας επιχείρηση σε πραγματική μέσω της ίδρυσης της ΚοινΣΕπ School Synergy Snacks όπου απασχολούνται απόφοιτοι του σχολείου μας. Η σημαντική αυτή ευρωπαϊκή διάκριση αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για την προσπάθεια του σχολείου, των μαθητών αλλά και των γονέων τους, που απέδειξαν ότι όταν κάτι το αγαπάμε και το θέλουμε πολύ, γίνεται.”

Η Γεωργία Μπουλμέτη, Κοινωνική Λειτουργός του σχολείου και συνεργαζόμενη στα προγράμματα επιχειρηματικότητας του JA Greece, είπε:

“Το όραμά και οι προσπάθειες μας για ένα συνεργατικό σχολείο που προωθεί τα δικαιώματα μαθητών/τριων με αναπηρία στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη, μέσα από την ανάπτυξη κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, τις ευκαιρίες εκπαίδευσης, τις προοπτικές σταδιοδρομίας και τη σύνδεση με την κοινωνία επισφραγίζεται από την τιμητική διάκριση από το JA Europe ως «Επιχειρηματικό Σχολείο 2022»! Μόνο περήφανοι/ες μπορούμε να είμαστε! Σας ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που μας δώσατε για τη διάχυση του έργου και των προσπαθειών του σχολείου μας για την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση ενάντια σε αποκλεισμούς” .

Στην προσπάθεια αυτή των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγίου Δημητρίου συμβάλλουν τα μέγιστα με κατάθεση ψυχής, όλο το προσωπικό του σχολείου που συμμετέχουν στα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς έχουν και την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του πρώην διευθυντή του σχολείου κ. Σπύρου Κονταράκη καθώς και του νυν κ. Σωτήριου Ρημπάπη.

Δείτε σχετικά
Δείτε επίσης

Ψηφιακά μέσα και περιβάλλοντα-Επαναπροσδιορίζοντας την Εκπαιδευτική Διαδικασία: Διημερίδα ΠΔΕ και ΠΕΚΕΣ Αττικής 

Ημερίδα: Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση-Διαχείριση Περιπτώσεων Κακοποίησης/Παραμέλησης Ανηλίκων-07.05.2022 

Εγγραφα: Προγραμματισμός εξετάσεων ΓΕΛ και Γυμνασίων 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση