Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-κορονοϊός: Γραμμές υποστήριξης-έγγραφα-αιτήσεις-προνοιακά/αναπηρικά επιδόματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-κορονοϊός: Οδηγοί γραμμών υποστήριξης-εγγράφων-αιτήσεων-προνοιακών/αναπηρικών επιδομάτων-άϋλης συνταγογράφησης-υποστήριξης ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου-κορονοϊός

Κοινοποιούμε προς ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ, τρεις  (3) Οδηγούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του σχολείου, με τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης λόγω κορονοϊού, με τη διαδικασία ηλεκτρονικής αίτησης προνοιακών/αναπηρικών επιδομάτων, με ενημέρωση για την υποστήριξη ευάλωτων και ευπαθών ομάδων και άλλα χρηστικά.

Αναλυτικά

To E.E.E.ΕΚ Αγίου Δημητρίου είναι από τα πρώτα σχολεία Ειδικής Εκπαίδευσης τα οποία εντάχθηκαν στην εξ αποστάσεως  εκπαίδευση των μαθητών, αναρτώντας υλικό μέσω της πλατφόρμας eme από όλα τα εργαστήρια, μαθήματα και τις υπηρεσίες https://blogs.e-me.edu.gr/hive-eeeekagdimitr/

 Η σελίδα του σχολείου  στην πλατφόρμα εκπαιδευτικού υλικού e-me  εμπλουτίζεται διαρκώς, ωστόσο λόγω των προβλημάτων του δικτύου δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σε αυτή.

Προς ενημέρωση γονέων και συναδέλφων επισυνάπτουμε τα μέχρι τώρα έγγραφα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό,  τα οποία  αφορούν:

1.      ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ λόγω κορωνοϊού-  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΚΟΥ/ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ–  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΥΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ. 

2.    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ – ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ  ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ  – ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ).

3.    ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ. 

 Δείτε επίσης

Μένουμε σπίτι-Ψυχαγωγία: Kαι κοινωνικές ιστορίες-Παράθεση θεματικών συνδέσμων (links)
Συμβουλευτική και Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη γονέων-μαθητών από Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό
2ο ΚΕΣΥ Α Θεσσαλονίκης: Ψυχοσυναισθηματικές Προτάσεις-Υποστηρικτικό υλικό
Οδηγός υποστήριξης παιδιών εν μέσω πανδημίας κορονοϊού από το ΚΕΣΥ Αργολίδας
Οδηγός ψυχικής ανθεκτικότητας εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Ψυχολογική υποστήριξη ΚΕΣΥ για κορονοϊό: ΚΕΣΥ Φθιώτιδας-1ο Αχαίας-Κεφαλληνίας
ΚΕΣΥ Πιερίας: Σύντομος οδηγός υποστήριξης γονέων και παιδιών εν μέσω πανδημίας κορονοϊού
Μένουμε σπίτι συνδεδεμένοι: Ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων
Κορονοϊός-COVID-19: Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 1ου ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής

Πριν φύγετε

Ειδικά σχολεία-ΕΕΠ: Εγκύκλιος για εξ αποστάσεως συμβουλευτική και υποστήριξη
Εξ αποστάσεως υποστήριξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από ΚΕΣΥ-ΕΔΕΑΥ | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση