Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας: Σε λειτουργία πισίνα θεραπευτικής κολύμβησης με όλες τις προδιαγραφές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας: Σε λειτουργία πισίνα θεραπευτικής κολύμβησης με όλες τις προδιαγραφές- Ικανοποιήθηκε μετά την πάροδο πολλών ετών ένα πάγιο αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου και των μαθητών.

ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας

Πισίνα θεραπευτικής κολύμβησης με όλες τις προδιαγραφές και τα νόμιμα πιστοποιητικά προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία, διαθέτει πλέον το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ελευσίνας.

Για χρόνια η πισίνα δεν πληρούσε τις νόμιμες προδιαγραφές, τελώντας ουσιαστικά σε αχρηστία και χρειάστηκαν οι στοχευμένες κινήσεις και δράσεις της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης και πιστοποίησης.

Ικανοποιήθηκε έτσι, μετά την πάροδο πολλών ετών ένα πάγιο αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου και φυσικά των μαθητών.

Στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας φοιτούν 60 έφηβοι μαθητές και η χρήση της πισίνας θα βοηθήσει σημαντικά στην αποκατάσταση μαθητών του σχολείου.

Το ΕΕΕΕΚ επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνα κος Αργύρης Οικονόμου, όπου αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τον Διευθυντή κο Κάτωνα Βαζαίο, για το έργο τους, δήλωσε:

“Η θεραπευτική κολύμβηση συμβάλει στην ψυχική ανάταση και τις ασκήσεις αποκατάστασης των μαθητών με ιδιαίτερες δεξιότητες.

Γι’ αυτό θέλαμε να λύσουμε τις εκκρεμότητες που μπλόκαραν τη χρήση της πισίνας εδώ και χρόνια.

Το σχολείο είχε πισίνα, αλλά δεν υπήρχε η βούληση να «τρέξουν» οι διαδικασίες πιστοποίησής της όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Χαίρομαι που το πετύχαμε και σήμερα το 2 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας, είναι από τα ελάχιστα δημόσια σχολεία που διαθέτουν τέτοιες υποδομές.

Άλλωστε, ήταν και μία από τις πρώτες δεσμεύσεις όταν αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου”.

Δείτε επίσης

Παράταση σχολικού έτους και για τα ειδικά σχολεία: Τι δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας Ζ. Μακρή
Πρωτοβουλία “Νοιαζόμαστε”: Η Ν.Δ. στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες
Ενα παράθυρο μικρό: Μουσική συλλογή για τον αυτισμό από το Ιδρυμα Ωνάση
Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Εκκληση για διεξαγωγή των self test από τα φαρμακεία-Ερώτηση στη Βουλή
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες μέσω Εργαστηρίων: Ανάθεση έργου επιμορφωτικoύ υλικού | Ονόματα

Πριν φύγετε

Ποτέ ανοίγουν ξανά οι πίνακες διορισμών και αναπληρωτών για προσθήκη προϋπηρεσίας και προσόντων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση