Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ-ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ-ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Συνδιοργανώνουν εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία με τον Δήμο Καλαμάτας τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί.

ΕΕΕΕΚ-ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας

Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία συνδιοργανώνουν τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας το Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και ο Δήμος Καλαμάτας

Τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Άγγελοι της Χαράς» και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες (μαθητές σχολείων) θα λάβουν μέρος σε βιωματικές εμπειρίες προσομοίωσης ορισμένων αναπηριών, όπως κινητικές και οπτικές αλλά και πληροφορίες σχετικά με αναπηρίες ή/και σύνδρομα.

Θα χρησιμοποιηθούν αμαξίδια αλλά και λευκό μπαστούνι με μάσκα κάλυψης, για μία βιωματική εμπειρία κίνησης.

Παράλληλα, μέλη του προσωπικού του σχολείου θα βρίσκονται στο χώρο, φορώντας μπλούζες όπου θα αναγράφεται η συγκεκριμένη μορφή αναπηρίας, όπως αυτισμός, τύφλωση, σύνδρομο down κ.τ.λ., με σκοπό να λειτουργήσουν ατομικά ως φορείς πληροφόρησης.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν:

ο Φορέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Καλαμάτας και ο Σύνδεσμος Τυφλών Καλαμάτας. Χορηγοί είναι το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Kalamata Art Hotel και το Platea all day cafe/bar/restaurant.

__________________________

Υλικό για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και, ευρύτερα, της κοινωνίας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί με το υπ. αριθμ. πρωτ. 145671/2022 έγγραφο του, όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. να διοργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που να αφορούν:

α) στην προάσπιση του δικαιώματος των μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση,

β) στην καταπολέμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων εντός της σχολικής κοινότητας και

γ) στην αναγκαιότητα σεβασμού της μαθητικής ετερογένειας.

Δείτε σχετικά

Υλικό για Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Διοργάνωση Εκδηλώσεων & Δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης 

Δείτε επίσης

Πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης ατόμων στο φάσμα του αυτισμού: Διάταξη στο νόμο 4997/2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση