Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς: Αξέχαστο Live με τα “Κίτρινα Ποδήλατα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς: Αξέχαστο Live με τα “Κίτρινα Ποδήλατα” – Ο κόσμος της Λιβαδειάς αγκάλιασε το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς το Σάββατο 06/04/2019.

Δελτίο Τύπου

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ» ΤΟ Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ LIVE ΜΕ ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ»

 Mια μοναδική βραδιά με όλους του “δείκτες” της ανθρωπιάς: ευαισθησία, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη, αλλά και ψυχαγωγία και διασκέδαση στοκόκκινο.

Οι δεκάδες φίλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του BLACKDUCKRADIOκαι γέμισαν ασφυκτικά το Art café Αστραδενή, χτες Σάββατο 6/4/2019, μοιράστηκαν μια μοναδική εμπειρία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το μεσημέρι με το «στήσιμο» της έκθεσης με έργα των μαθητών του σχολείου και συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ.

Η έκθεση αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος ψυχο-κοινωνικής ενδυνάμωσης των μαθητών, που υλοποιείται φέτος στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς.

Το βράδυ, το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Σπύρο Πανουργιά και τους ταλαντούχους μαθητές του ωδείου: MODERN MUSIC ACADEMY, Ηρακλή Μιμίκο, Νατάσα Ζαφείρα και ΠέγκυΧουσιάδα.

Συνεχίστηκε με τους Γιώργο και Αλέξανδρο Παντελιά από τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ που ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια δικά τους και άλλων καλλιτεχνών, ενώ παράλληλα με εύστοχες και κυρίως ευαίσθητες παρεμβάσεις φρόντισαν να γίνει από όλους αντιληπτό το μήνυμα της βραδιάς:

 “Αυτόν τον κόσμο θέλω…μια ζωγραφιά παιδιού…με ένα αστείο πινέλο”

Και ακόμη:

“Αν βάλεις 10 παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων και κοινωνικής κατάστασης σε ένα δωμάτιο … το μόνο που θα κάνουν είναι να παίζουν μαζί μέχρι να εξαντληθούν”.

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει, η Δήμαρχος κυρία Γιώτα Πούλου μας τίμησε με την παρουσία της στην εκδήλωση και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να ”ακούσει” αλλά και να ”επικοινωνήσει” με τους μαθητές που παρουσίαζαν τα έργα τους.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την πλήρη ανακαίνιση του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ του σχολείου μας, του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τις φίλες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ζητάμε συγγνώμη από εκείνους που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και έμειναν απ’ έξω.

Ευχαριστούμε τον συνάδελφο Δάσκαλο Άκη Κοσμίδη, που δούλεψε σκληρά για να μοντάρει σε ελάχιστο χρόνο τα 4 βίντεο της έκθεσης.

Ευχαριστούμε τον BLACKDUCKRADIO, που για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο, αποφάσισε να στηρίξει το σχολείο μας μας και ιδιαίτερα τους Γιάννη Κομπότη και Γιώργο Κουβάρα.

Ευχαριστούμε θερμά επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Ειδικότερα για την έκθεση:

Παρουσιάστηκαν 4 έργα ζωγραφικής Μαθητών (ενώ ετοιμάζονται και άλλα). Ο επισκέπτης παράλληλα με την παρατήρηση των έργων, έχει τη δυνατότητα:

        να δει στην οθόνη του Υ/Η τους Μαθητές να δημιουργούν το έργο,

        να τους ακούσει να μιλάνε για τον Εαυτό τους, του σημαντικούς Άλλους, να εξηγούν τι σημαίνει γι’ αυτούς το αντικείμενο που επέλεξαν να ζωγραφίσουν, πώς ονειρεύονται τον κόσμο κ.α.,

        και να διαβάσει ταυτόχρονα τους υπότιτλους από την αφήγηση.

Η έκθεση είναι προσβάσιμη, καθώς επιτρέπει στον επισκέπτη:

        με κώφωση ή βαρηκοΐα, να δει την εικόνα και να διαβάσει τους υπότιτλους,

        με τύφλωση, ή αμβλυωπία να ακούσει την αφήγηση και να ψηλαφίσει ένα αντίγραφο του έργου

        με κινητική αναπηρία, να μετακινηθεί στον χώρο με αναπηρικό αμαξίδιο,

        με νοητική αναπηρία, να κατανοήσει το μήνυμα από την εικόνα, την αφήγηση και τους υπότιτλους, (αξιοποιώντας την προσφορότερη προσέγγιση).

Ο επισκέπτης χωρίς αναπηρία, μπορεί εφόσον επιθυμεί, να χρησιμοποιήσει τις διαθέσιμες μάσκες, τα ακουστικά ή το αμαξίδιο και μέσω της προσομοίωσης, έστω και για λίγο, να «ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ».

Η έκθεση είναι διαδραστική, καθώς επιτρέπει στον επισκέπτη:

        να επικοινωνήσει ασύγχρονα με τον Μαθητή ή τη Μαθήτρια – δημιουργό του έργου, στέλνοντας κάποιο μήνυμα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση της webcamera που είναι προσαρμοσμένη στον Η/Υ, ακολουθώντας τις οδηγίες:

o   επιλέγει: «Αν θέλεις να του πεις κάτι κι Εσύ, άνοιξε το πρόγραμμα εγγραφής βίντεο από ΕΔΩ»,

o   μεταβαίνει αυτόματα στο πρόγραμμα εγγραφής βίντεο και επιλέγει:«Webcamvideo»,

o   επιλέγει: «record» και μαγνητοσκοπεί το μήνυμά του,

o   επιλέγει: «stop» και ολοκληρώνει την εγγραφή

o   και στη συνέχεια την αποθηκεύει, χρησιμοποιώντας, αν επιθυμεί τοόνομά του/της.

Η έκθεση ολοκληρωμένη θα εκτεθεί μετά το πέρας του προγράμματος, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας να την επισκεφθούν.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στην πρό[σ]κληση

Οι Μαθήτριες & οι Μαθητές: Βασιλική, Δημήτρης, Μίνα, Όργκεστ

Οι Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν το πρόγραμμα: ΒάσιαΠουλοπούλου, Γιάννης Ηλίας

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά για το μοντάζ τον συνάδελφο Δάσκαλο Άκη Κοσμίδη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση