Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες: Διαμαρτυρία ΕΣΑμεΕΑ για το κτιριακό πρόβλημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες: Διαμαρτυρία ΕΣΑμεΕΑ για το κτιριακό πρόβλημα, προς τον Δήμαρχο Αιγάλεω.

Επιστολή απέστειλε στον Δήμαρχο Αιγάλεω κο Γ. Γκίκα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) διαμαρτυρόμενη για το κτιριακό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες.

Η ΕΣΑμεΑ επισυνάπτει τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ).

______________

Αναλυτικά το έγγραφο
Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

Αθήνα: 21.09.2021

Αρ. Πρωτ.: 1129

ΠΡΟΣ:  κ. Γ. Γκίκα, Δήμαρχο Αιγάλεω  ΚΟΙΝ: [Πίνακας Αποδεκτών]

ΘΕΜΑ: «Έντονη διαμαρτυρία για το κτιριακό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες»

Κύριε Δήμαρχε,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας.

Κύρια αποστολή της είναι

η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Με την παρούσα επιστολή μας,

σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.), σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυσή της.

Όπως επισημαίνει και η ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. στην υπ. αριθ. πρωτ. 021/17.09.2021 επιστολή της,

την οποία σας επισυνάπτουμε, υπάρχει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα στο εν λόγω ΕΕΕΕΚ, ελλείψεις χώρων και ανεπαρκείς κτιριακές υποδομές, οι οποίες οδηγούν σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, καθηγητών και προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, αλλά και με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιοτική εκπαίδευση που πρέπει να έχουν και η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει θεσμοθετημένα την ευθύνη διασφάλισης της κτιριολογικής καταλληλόλητας και λειτουργικότητας, σύμφωνα με τις ανάγκες των σχολείων της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Επιπρόσθετα, δεν έχει γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου,

καμία προσπάθεια συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας όπως διαμορφώθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, για τη βελτίωση της απαράδεκτης υφιστάμενης κατάστασης και τη σωστή λειτουργία της εν λόγω εκπαιδευτικής μονάδας.

Κύριε Δήμαρχε,

Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε να εξετάσετε το εν λόγω ζήτημα για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας των μαθητών που φοιτούν στο εν λόγω ΕΕΕΕΚ, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, αλλά και της άσκησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό ειδικό και βοηθητικό προσωπικό, επίσης σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 Ι. Βαρδακαστάνης                                                   Ι. Λυμβαίος

Δείτε επίσης

Πρωτοβουλία “Νοιαζόμαστε”: Η Ν.Δ. στο ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες
Μέτρα κορονοϊού στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ: Επικαιροποιημένα 10.09.2021
Ευπαθείς ομάδες στα σχολεία: Ερώτημα περί ασφαλείας και μέτρων προστασίας και πρόληψης από κορονοϊό-Επιστολή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση