Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χριστόπουλος, Δ/ντης του 10ου Δ.Σ. Καλαμάτας-Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη και ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χριστόπουλος, Δ/ντης του 10ου Δ.Σ. Καλαμάτας-Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη και ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ.

Εφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Χριστόπουλος

Εφυγε από τη ζωή σήμερα ο εκπαιδευτικός Γιάννης Χριστόπουλος, Διευθυντής του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καλαμάτας.

Για την απώλεια του Γιάννη Χριστόπουλου προέβη σε δήλωση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

“Σήμερα έχασα έναν πολύτιμο φίλο. Έναν σπουδαίο δάσκαλο, που άνοιξε φωτεινούς δρόμους στη γνώση για εκατοντάδες νέους. Έναν αγωνιστή, που δήλωνε μαχητικά παρών με ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια σε όλες τις πολιτικές μάχες της δημοκρατικής παράταξης. Ο Γιάννης Χριστόπουλος κατέστησε πρότυπο το 10ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας, που τόσο αγάπησε, και υπηρέτησε με ακεραιότητα και ήθος το συνδικαλιστικό κίνημα και τους συμπολίτες του από θέσεις ευθύνης. Τον αποχαιρετώ με βαθύ σεβασμό και τον ευχαριστώ που με τίμησε με τη φιλία και την αγάπη του. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Η Ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ

“Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη των μελών και των φίλων της, για τον χαμό του Γιάννη Χριστόπουλου. Ο Γιάννης σε όλη του τη διαδρομή υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης (Πρόεδρος Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Μεσσηνίας, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, Μέλος ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, Διευθυντής του 10ου Πειραματικού δημοτικού σχολείου Καλαμάτας) τον αγώνα για καλύτερη Παιδεία.

Ασυμβίβαστος, αγωνιστής, με ήθος, ιδέες και οράματα, σεβασμό προς όλους και προπάντων έχοντας διαχρονικά συνεπή διαδρομή, αναγνωρίστηκε από όλους ως μία από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές παρουσίες των τελευταίων χρόνων. Η οικογένειά του, η εκπαίδευση, το συνδικαλιστικό κίνημα, η παράταξή μας και οι γνωστοί και φίλοι του, χάσαμε ένα ξεχωριστό και σπουδαίο άνθρωπο. Οι αγώνες και οι αγωνίες του, αποτελούν παρακαταθήκη για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει……

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καλαμάτας”.

Δείτε επίσης

Εφυγε από τη ζωή ξαφνικά 33χρονη Νηπιαγωγός στο Καρπενήσι-Υπηρετούσε στο 2° Νηπιαγωγείο

 Ενημέρωση για τη συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ της Πέμπτης 18.01 και τη σύσκεψη των Αιρετών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση