Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός φιλόλογος με μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός φιλόλογος με μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα στη Λαμία και στη Φθιώτιδα.

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπαγεωργίου

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος Νίκος Παπαγεωργίου και ο πρόωρος χαμός του γέμισε μεγάλη θλίψη τους φίλους, τους συναδέλφους και τους μαθητές του.

O Νίκος Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός φιλόλογος και διδάκτωρ φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (PhD Classics στο Royal Holloway, University of London), με καταγωγή από την Κομοτηνή, εργαζόταν την τελευταία τριετία στο Λύκειο Καμένων Βούρλων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Ο Νίκος με μεγάλη πολιτιστική δραστηριότητα στη Λαμία – στην οποία ήρθε το 2010 – και στη Φθιώτιδα, διατελέσας για πολλά χρόνια μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου και από το 2015 έως το 2020 με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στο χώρο του πολιτισμού, όντας μια πολυδιάστατη πνευματική προσωπικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

___________________________

Το Συλλυπητήριο μήνυμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

“Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εξαιρετικού συναδέλφου Παπαγεωργίου Νίκου κλάδου ΠΕ02 φιλολόγων. Ο Νίκος υπηρέτησε επί σειρά ετών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τα τελευταία τρία χρόνια στο Γενικό Λύκειο Καμένων Βούρλων. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι φτωχότερη με την απώλεια ενός νέου συναδέλφου που διακρινόταν για την ευγένεια, την καλοσύνη και την λογοτεχνική του δεινότητα.

Καλό Παράδεισο,

Νίκο Καλή Ανάσταση”

Οι συνάδελφοί του εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Καμένων Βούρλων τον αποχαιρετούν

“Με βαθιά συντριβή και οδύνη πληροφορούμαστε σήμερα την απώλεια του αγαπητού μας συναδέλφου και εξαίρετου εκπαιδευτικού, Νίκου Παπαγεωργίου. Αισθανόμαστε έντονα την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους, στους γονείς και τη μονάκριβη κόρη του. Χρόνια τώρα στο ίδιο σχολείο, σε αντικρινά γραφεία μοιραστήκαμε μαζί του καθημερινές χαρές και δυσκολίες, κοινές αναζητήσεις και όνειρα για τη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Υπήρξε ένας ιδιαίτερα διακριτικός και ευγενής άνθρωπος, πάντα στο πλευρό των μαθητών του και των συναδέλφων του. Αγαπημένε μας Νίκο θα σε θυμόμαστε για πάντα!”.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

“Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια και το Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του εκπαιδευτικού και επί χρόνια συνεργάτη της Βιβλιοθήκης Νίκου Παπαγεωργίου.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου υπήρξε ένας ακούραστος εκπαιδευτικός, εραστής της τέχνης του λόγου και της ποίησης και αρωγός του πολιτισμού στην πόλη μας. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου και από το 2015 έως το 2020 με την ιδιότητα του Προέδρου, άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα. Επί των ημερών του, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας πραγματοποίησε εκδηλώσεις και αφιερώματα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης.

Μερικά ονόματα που επισκέφθηκαν την πόλη μας ως προσκεκλημένοι της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λαμίας ήταν η Ρέα Γαλανάκη, η Άλκη Ζέη, ο Οδυσσέας Ιωάννου, η Λίνα Δημοπούλου, η Ευγενία Δημητροπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, ο Στέφανος Δάνδολος και πολλοί άλλοι. Εμπνευστής και πρωτοστάτης των περισσότερων δράσεων υπήρξε ο Νίκος Παπαγεωργίου που, συνήθως, είχε την ευθύνη της επιμέλειας και παρουσίασής τους.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον κόσμο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού της περιοχής μας”.

Δείτε επίσης

Σεμινάρια ΙΠΕΜ-ΔΟΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος-Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 01.05.2023 

Ημερίδα ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας: “Δημοκρατική Παιδεία και Πολιτειότητα: δικαιώματα και υποχρεώσεις των νέων ως μελλοντικών ενεργών πολιτών”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση