Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, η οποία το χαρακτήρισε “πραγματικό κόσμημα”, αναφερόμενη στην “εξαιρετική συνεργασία” με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κο Δημήτρη Παπαστεργίου.

Εγκαίνια ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων

Το κτήριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Τρικάλων  εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, η οποία παραβρέθηκε εκεί, να το χαρακτηρίζει “πραγματικό κόσμημα” που συμβολίζει τη “σημασία των συμπράξεων”. Αναφέρθηκε δε στην “εξαιρετική συνεργασία” με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κο Δημήτρη Παπαστεργίου, και σε αυτόν τομέα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Κεραμέως στον Δήμο Τρικκαίων περιελάμβανε επισκέψεις στο 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων “Διονύσιος Σολωμός”, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Τι είπε η Υπουργός Ν. Κεραμέως

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης σε θέματα Ειδικής Αγωγής μίλησε για τους μόνιμους διορισμούς, το οριζόντιο σχέδιο για άτομα με αναπηρία, τα έργα μέσω ΕΣΠΑ για ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, την προετοιμασία ειδικού  ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσκολίες και άλλα θέματα.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Εξαιρετικά γόνιμη ημέρα σήμερα στα Τρίκαλα! Πρώτος σταθμός το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο το οποίο στεγάζεται σε νέες υπέροχες δομές που εγκαινιάσαμε σήμερα από κοινού με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Επόμενος σταθμός: το νέο Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο, το οποίο ήταν μέσα στα πρώτα 25 που δημιουργήσαμε στη χώρα. Εν συνεχεία επισκέψεις σε Δημοτικά Ολοήμερα Σχολεία, και συμμετοχή στην ημερίδα «ΗΜΕΡΕΣ ERASMUS 2022», στην οποία σχολεία της Θεσσαλίας παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από προγράμματα ERASMUS που υλοποίησαν.

Πλούσιες συζητήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς, πάντοτε τροφή για σκέψη για περαιτέρω βελτιωτικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου για την εξαιρετική συνεργασία και τη φιλοξενία”.

Δείτε επίσης

Χρονοδιάγραμμα Μεταθέσεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ημερομηνίες ενεργειών, αιτήσεων, πινάκων μοριοδότησης, ενστάσεων, διορθώσεων 

Προκήρυξη 8Κ/2022 ΑΣΕΠ: 70 θέσεις Δ/κών-Κοιν. Λειτουργών-Πληροφορικής-Μηχανικών σε ΔΥΠΑ-ΟΠΕΚΑ-ΜΤΠΥ-ΝΑΤ-ΕΚΚΑ

Βορίδης: Προγραμματισμός προσλήψεων 2023-Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 

Επέκταση επιδόματος μητρότητας στους 9 μήνες από 6 στον ιδιωτικό τομέα 

Χορήγηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε Ατομα με Αναπηρία από τον ΟΠΕΚΑ | Διευκρινίσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση