Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκαιρο άνοιγμα πινάκων Γενικής Αγωγής ως τον Αύγουστο του 2023: Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκαιρο άνοιγμα πινάκων Γενικής Αγωγής ως τον Αύγουστο του 2023: Ερώτηση στη Βουλή από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου. 

Εγκαιρο άνοιγμα πινάκων Γενικής Αγωγής

Ερώτηση της Βουλευτού της Ελληνικής Λύσης κας Σοφίας Ασημακοπούλου, κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: “Έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Γενικής Αγωγής εντός του σχολικού έτους 2022-23″.

Η Βουλευτής ρωτά το ΥΠΑΙΘ αν προτίθεται να προβεί στο έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Αγωγής, εντός του σχολικού έτους 2022-23, ώστε η διαδικασία κατάρτισής τους να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2023.

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 19/09/2022

Της: Σοφίας – Χάιδως Ασημακοπούλου, Βουλευτού Β΄ Πειραιά

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων Γενικής Αγωγής εντός του σχολικού έτους 2022-23» 

Κυρία Υπουργέ, Σύμφωνα με την παράγραφο δ’, του άρθρου 64, του N.4692/2020, καταργήθηκε η περίπτωση γ’, της παραγράφου 1, του άρθρου 66, του Ν. 4589/2019, που προέβλεπε ότι:

«Οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης ισχύουν για τα τρία (3) σχολικά έτη, που έπονται της λήξης του σχολικού έτους κατά το οποίο έλαβε χώρα η δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Συνεπώς, οι πρώτοι οριστικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών μέσω του ν.4589/2019, ισχύουν ως την λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους, εντός του οποίου δημοσιεύτηκαν οι εν λόγω σε σχετικά ΦΕΚ. Με βάση αυτό, οι οριστικοί πίνακες της Γενικής Αγωγής, αφού δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ τον Ιούλιο του 2021 (δηλαδή το σχολικό έτος 2020-21), ισχύουν ως τη λήξη του σχολικού έτους 2022-23, δηλαδή ως 31/08/2023.

Επομένως, κατά το σχολικό έτος 2023-24, πρέπει να υπάρχουν νέοι πίνακες Γενικής Αγωγής, όπερ σημαίνει ότι, πρέπει το Υπουργείο σας να στείλει νωρίς το σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των απαραίτητων προκηρύξεων, ώστε οι προκηρύξεις να εκδοθούν εντός του σχολικού έτους 2022-23 και μάλιστα, σε χρονικό σημείο, που να επιτρέπει στο ΑΣΕΠ να έχει ολοκληρώσει την διαδικασία κατάρτισης των νέων πινάκων (έστω των προσωρινών), ως τον Αύγουστο του 2023 (πριν εκδοθεί η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για αναπληρωτές και ωρομίσθιους για το σχολικό έτος 2023-24).

Δεδομένου ότι, στις αναμενόμενες προκηρύξεις της Γενικής Αγωγής θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του αριθμού των υποψηφίων, σε σχέση με την τελευταία φορά, είναι αναγκαίο οι προκηρύξεις αυτές να εκδοθούν έγκαιρα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στο έγκαιρο άνοιγμα των πινάκων της Γενικής Αγωγής, εντός του σχολικού έτους 2022-23, ώστε η διαδικασία κατάρτισής τους να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο του 2023;

Δείτε επίσης

Ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών: Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη μέτρων από το ΥΠΑΙΘ 

Πόρισμα για την Ειδική Αγωγή από τον ΣτΠ: Προβλήματα ένταξης, ελλείμματα στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήμ. Ενταξης 

Αντιστοίχιση πτυχίων των πρώην ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά με πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Ερώτηση στη Βουλή 

 Προχωράει άμεσα η αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Επίκειται έκδοση Υπουργικής Απόφασης και Εγκυκλίου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση