Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγγραφές ΕΠΑΛ: Αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγγραφές ΕΠΑΛ: Αύξηση 3.492 μαθητών/τριών σε σχέση με με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού Ιουλίου. Δελτίο Τύπου Υπουργείου Παιδείας.

Εγγραφές ΕΠΑΛ: Αύξηση σε σχέση με πέρυσι

3.492 περισσότεροι μαθητές/τριες σε σχέση με πέρυσι επιθυμούν να φοιτήσουν σε Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ).

Η σημαντική αύξηση που σημειώνεται είναι για για τρίτη συνεχή χρονιά και οι 3.492 περισσότερες ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών/-τριών πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περσινού Ιουλίου.

Το Υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων σε Ανακοίνωσή του επισημαίνει πως κατά την Γ΄ περίοδο κατάθεσης ηλεκτρονικών αιτήσεων τον Σεπτέμβριο που έρχεται θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των εγγραφών μαθητών/-τριών που θα επιλέξουν ΕΠΑΛ.

Και φέρνει το παράδειγμα του περσινού Σεπτεμβρίου του 2018 όπου ενεγράφησαν 12.378 επί πλέον των εγγραφέντων του Ιουλίου 2018.

Καταλήγοντας στην Ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων αναφέρειτην προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια από πλευράς του για την ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Μιας προσπάθειας που αντανακλάται

Στην παρατηρούμενη αύξηση του μαθητικού δυναμικού των τελευταίων ετών και

Στις διευρυμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που παρέχονται στους/στις αποφοίτους της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ολα αυτά συντείνουν να καθίσταται συνειδητή η επιλογή των μαθητών/τριών, καταλήγει το Υπουργείο.

Ακολούθως βλέπουμε τον Πίνακα που κοινοποίησε το Υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Αύξηση εγγραφών  στα Επαγγελματικά Λύκεια

2019 07 04 19 07 46

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δείτε ακόμη:

Αποζημίωση Επιτροπής ΕΠΑΛ: 200 ευρώ το μήνα για 4 συνεδριάσεις η αμοιβή

Ιδρυση Ειδικών Σχολείων: 8 νέες ΣΜΕΑΕ ιδρύθηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση