“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών 2019-2020: Πότε ξεκινούν, ποια η διαδικασία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών: Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Foititikanea.gr, οι ηλεκτρονικές εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η έκδοση Εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών

Εν αναμονή της έκδοσης Εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας βρίσκονται οι επιτυχόντες υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019.

Τι θα περιλαμβάνει η Εγκύκλιος

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Foititikanea.gr, στην εν λόγω Εγκύκλιο, που αναμένεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας, θα περιλαμβάνονται τόσο η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών εγγραφών όσο και η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νεοεισαχθέντες φοιτητές για την επιτυχημένη εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής.

Πότε θα ξεκινήσουν οι εγγραφές

Ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν ότι έπειτα από επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εγγραφές αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μέσω της πλατφόρμας eregister.it.minedu.gov.gr.

Η μικρή καθυστέρηση οφείλεται στις επεξεργασίες που γίνονται στην πλατφόρμα με τα νέα Τμήματα.

Τι συνέβη πέρυσι

Την προηγούμενη χρονιά, η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις εγγραφές σημειώθηκαν στο διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2018.

Τι θα γίνει μετά την έκδοση της Εγκυκλίου

Μετά την έκδοση της Εγκυκλίου που θα ορίζει την προθεσμία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές, οι υποψήφιοι μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (eregister.it.minedu.gov.gr) πληκτρολογώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα προχωρήσουν στην ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, την οποία και θα πρέπει να εκτυπώσουν.

Τι θα γίνει μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Μετά τις ηλεκτρονικές εγγραφές, οι επιτυχόντες θα κληθούν από τις Γραμματείες των Τμημάτων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που θα καθορίσουν οι αντίστοιχες Γραμματείες κατά περίπτωση, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους, να παραλάβουν τους κωδικούς για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. Μαζί τους οι πρωτοετείς φοιτητές θα πρέπει να έχουν εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής.

Πηγή: Foititikanea.gr

Δείτε επίσης

Λειτουργικά κενά Σχολ. Νοσηλευτών Αττικής: Δήλωση για πρόσληψη

Πρόσληψεις 72 ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

Πολυνομοσχέδιο Παιδείας τον Νοέμβριο: Τι θα περιλαμβάνει

Συνέντευξη Κεραμέως στον Alpha 98,9 για τις αλλαγές στα σχολεία και την Τριτοβάθμια

Ηγεσία Υπουργείου Παιδείας στη ΔΕΘ: Συναντήσεις και επαφές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση