Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ: Επείγον! – 1.865 ΕΕΠ και ΕΒΠ ΔΕΝ έχουν εγγραφεί! Τους καλούμε να εισέλθουν στον ΟΠΣΥΔ και να εγγραφούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ: Επείγον! – 1.865 ΕΕΠ και ΕΒΠ ΔΕΝ έχουν εγγραφεί! Καλούμε τους συναδέλφους να εισέλθουν στον ΟΠΣΥΔ και να εγγραφούν.

Εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ – https://opsyd.sch.gr– Επείγον!

Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας, 1.461 συνάδελφοι αναπληρωτές μέλη ΕΕΠ και 404 αναπληρωτές μέλη ΕΒΠ, εξακολουθούν να μην φαίνονται εγγεγραμμένοι στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ, παρ όλες τις ειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις μας εδώ και μήνες.

Να σημειωθεί πως οι αναπληρωτές αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ, βρίσκονται στους κυρωμένους Αξιολογικούς Πίνακες 2018-19 των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(ΠΔΕ).

Απαραίτητη η εγγραφή για την αίτηση

Επίσης οφείλουμε να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά πως η εγγραφή στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ είναι απαραίτητη για να μπορέσει κάποιος/α υποψήφιος/α να καταθέσει τα δικαιολογητικά του, ώστε να σχηματισθεί  Ενιαίος Αξιολογικός Πίνακας  και να συμμετάσχει στη διαδικασία των επικείμενων μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Ο ίδιος Πίνακας για μόνιμο διορισμό και για πρόσληψη αναπληρωτών

Οπως επίσης είναι απαραίτητη η εγγραφή και για να καταθέσει κάποιος/α αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτής/τρια, μιας και ο Αξιολογικός Πίνακας θα είναι ο ίδιος και για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Καλούμε για εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ!

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλους τους 1.865 συναδέλφους ΕΕΠ και ΕΒΠ να εισέλθουν τάχιστα στο πληροφορικό σύστημα ΟΠΣΥΔ – https://opsyd.sch.gr– και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, καθόσον η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ και η συνακόλουθη Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για κατάθεση αιτήσεων για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ ευρίσκονται προ των πυλών.

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Δείτε επίσης

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Τα βήματα από δω και πέρα – Το χρονικό έως σήμερα

Τα επτά (7) βήματα της Διαδικασίας Αιτήσεων για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Προσόντα Ενταξης στους Πίνακες ΑΣΕΠ: ΕΕΠ – ΕΒΠ – ΕΑΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

22 Σχόλια

 1. σταυρούλα τσαβδάρολου σε

  τι εννοειτε? εγω ειμαι γραμμενη αλλα δεν προλαβα την αιτηση μπορω να κάνω κατι?

 2. Ελένη Ραΐλη σε

  Καλημέρα.
  Μία ερώτηση. Προκειται να κάνω τα χαρτια μου για την προκηρυξη του ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2019. Δεν εχω κάνει ποτέ χαρτια για διορισμό για αναπληρωτρια ή κάτι αλλο. Συμφωνα με την προκηρυξη για να κανω αιτηση πρεπει πρωτα να κάνω εγγραφή στον οπσυδ. Διαβασα τις οδηγίες και λεει ότι για να προχωρήσω πρέπει να κλικαρω μια απο τις τρεις επιλογες: 1. αναπληρωτής 2. μόνιμοσ εκπαιδευτικός 3. προσωπικό ΥΠ.Ε.Π.Θ. Τι πρέπει να δηλωσω ώς τι χρηστης θα κάνω εγγραφή;
  ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
  Ελένη Ραΐλη

 3. Ελένη Ραΐλη σε

  Μία ερώτηση ακόμα για τον οπσυδ. θα καταχωρήσω εκεί τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλω στη δευτεροβάθμια; ή θα τα καταχωρήσω στην αίτηση που θα υποβάλλω στη δευτεροβαθμια στην υποενότητα ΙΙ. Ευχαριστώ πολύ φια το χρόνο σας

 4. Μέντζου Χαρά σε

  Καλησπέρα,έχω πτυχίο με ειδικότητα προσχολικής αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες. έχω μπει για να κάνω την αίτηση μου ηλεκτρονικά και ενώ έχω συμπληρώσει τα προσωπικά στοιχεία, δεν μπορώ να καταχωρήσω τα σχετικά έγγραφα (πτυχίο, σεμινάρια κλπ). Συγκεκριμένα αναγράφεται “ΠΡΟΣΟΧΉ: απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων σας. παρακαλώ επικοινωνήστε με κάποια διεύθυνση εκπαίδευσης”. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον ΑΣΕΠ αλλά δεν έλαβα κάποια σχετική καθοδήγηση. Μπορείτε παρακαλώ πολύ να με καθοδηγείσετε.

 5. Κ. Λ. σε

  Καλησπέρα σας,
  Ειμαι πτυχιουχος κλαδου ΠΕ34(Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας). Ορκίστηκα στις 29 Μαΐου 2019,δεν εχω κανει εγγραφή στους καταλόγους ώστε να καταχωρηθω ως εκπαιδευτικος, γιατί δεν εχουν ανοίξει ακόμα οι αιτήσεις…. Εδω κ τοσους μήνες και ως εκ τούτου οι νέοι πτυχιούχοι δεν μπορούν να συμμετέχουν σε προσληψεις αναπληρωτών. Τώρα που θα βγει σχετική προκήρυξη και περιλαμβάνει τον κλάδο μου θα έχω δικαίωμα συμμετοχής; θα ανοίξουν τις αιτήσεις ωστε να ενταχθουμε στους καταλόγους ή θα μείνουμε και παλι εκτος;
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.
  Καλά Χριστούγεννα!!!
  Λαζάρου Κλεοπάτρα

 6. Καλημέρα, είμαι φυσικός και έχω κάνει αίτηση για αναπληρωτής μόνο μια φορά το 2014-15. Δεν έχω κάνει εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ αλλά ενδιαφέρομαι να συμμετέχω στην νέα προκήρυξη 2ΓΕ/2019 για μόνιμο διορισμό.
  Πρέπει να προηγηθεί η εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ (με επιλογή μονίμου εκπαιδευτικού;) κατόπιν αίτηση στον ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις προθεσμίες και τέλος κατάθεση δικαιολογητικών στην δευτεροβάθμια;
  Ευχαριστώ πολύ

 7. Γ.Β. σε

  θέλω να κάνω για πρώτη φορά εγγραφή στο οπσυδ και δεν ήμουν ποτέ στο παρελθόν ούτε ωρομίσθιος, ούτε αναπληρωτής εκπαιδευτικός. Προφανώς δεν είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός, ούτε διοικητικό προσωπικό του ΥΠΑΙΘ.
  Ποιά από τις 3 επιλογές ( α) Αναπληρωτής / Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. / Ε.Β.Π. β) Μόνιμος Εκπαιδευτικός γ) Διοικητικός Υπάλληλος Υ.ΠΑΙ.Θ.) πρέπει να επιλέξω για να εισαχθώ στη ΓΓΠΣ προκειμένου να εγγραφώ στο οπσύδ;

  Αφορά τη συμμετοχή στη 2ΓΕ/2019.

 8. Μαρία Θωμοπούλου σε

  Καλησπέρα, έχω τελειώσει Τεχνολόγος Τροφίμων, αλλά δεν δικαιούμασταν να κάνουμε αίτηση στον ασεπ. Ενημερώθηκα από τη σχολή μου πως μας έχουν προσθέσει στον κλάδο της Φυτικής Παραγωγής ΠΕ83.02 ή ΠΕ88, δεν ήταν σίγουρη. Πώς μπορώ να ενημερωθώ εάν μπορώ όντως να καταθέσω τα χαρτιά μου στην Β΄ /θμια; Και αν ισχύει πρέπει και μπορώ να κάνω εγγραφή στον ΟΠΣΥΔ τώρα;
  Σας ευχαριστώ

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Από τη στιγμή που δεν είσθε στους Πίνακες ΑΣΕΠ δυστυχώς δεν μπορείτε για έναν ακόμη χρόνο.

 9. ΣΤΑΘΗΣ ΠΗΓΙΔΗΣ σε

  καλημερα,ειμαι εγγεγραμενος στον ΟΠΣΥΔ αλλα μου λεει οτι δεν ειμαι σε καποιο πινακα.Πτυχιουχος 1990 πε11 με προυπηρεσια και επιτυχης στον ΑΣΕΠ.Μπορω να κανω κατι?

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Αν δεν είστε στους Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση.

Γράψτε μία απάντηση