Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγγραφο Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε σχολεία του Δ. Παλλήνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγγραφο Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης.

Εγγραφο Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Με έγγραφό της προς τον Δήμο Παλλήνης η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και σχετικά με την  απόφαση για εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου,  ενημερώνει πως ισχύουν όροι και αυστηρές προϋποθέσεις για την τοποθέτηση καμερών σε σχολεία.

Το έγγραφο της Αρχής προέκυψε έπειτα από “αναφορά” του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δ.Σ. Γέρακα προς αυτήν, με θέμα “Εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης”.

Δείτε την Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ “Αλέξανδρος Δελμούζος”

ΠΑΛΛΗΝΗ: 24/3/2021

Α.Π. : 130

Έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης δικαιώνει τις θέσεις του Συλλόγου μας

Με αφορμή έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Δήμο Παλλήνης, έπειτα από «αναφορά» του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δ.Σ. Γέρακα προς αυτήν, με θέμα «Εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης» σας καλούμε, σε ότι σας αφορά, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αρνητικοί στην τοποθέτηση καμερών στη σχολική σας μονάδα αφού, σύμφωνα και με την ίδια την «Αρχή», υπάρχουν πάρα πολλοί όροι και αυστηρές προϋποθέσεις για την τοποθέτηση καμερών σε σχολεία.

Με το έγγραφό της αυτό η «Αρχή»

ενημερώνει τον Δήμο Παλλήνης για τις αυστηρές αυτές προϋποθέσεις και του ζητά να αποστείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. Όλα αυτά φανερώνουν ότι ούτε οι προϋποθέσεις υπάρχουν για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία αλλά και ότι ο Δήμος δεν έχει καν υποβάλλει στην «Αρχή»  τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων!

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας

έστειλε έγκαιρα εξώδικο στον Δήμο Παλλήνης για την προσπάθεια του να τοποθετήσει κάμερες στα σχολεία.

Η απάντηση της «Αρχής» δικαιώνει τις θέσεις του  Συλλόγου μας,  όπως αυτές διατυπώθηκαν και μέσα από το εξώδικο, σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που θέτει ο νόμος, τους προβληματισμούς του σε ζητήματα παραλήψεων, αυθαιρεσίας αλλά και σε σχέση με τις παιδαγωγικές διαστάσεις του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας παρακολουθεί στενά το θέμα και θα προβαίνει στις απαραίτητες δυναμικές ενέργειες όταν αυτό απαιτείται.

Τελειώνοντας  σας κάνουμε γνωστό ότι σε καμιά σχολική μονάδα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης δεν έχει τοποθετηθεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης,

σε αντίθεση με ότι γράφεται και ακούγεται,  δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες. Ξεκίνησε προσπάθεια  τοποθέτησης της καλωδίωσης αλλά οι εργασίες σταμάτησαν μετά την κατάθεση του εξώδικου από τον Σύλλογο .

Για το θέμα των καμερών

στα σχολεία της Παλλήνης έγινε ερώτηση στη Βουλή και  υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας.

Σας καλούμε να ενημερώσετε άμεσα το Δ.Σ. του Συλλόγου για κάθε αυθαίρετη  προσπάθεια τοποθέτησης συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε σχολείο.

Συνημμένα το έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Δήμο Παλλήνης.

 

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν.Γραμματέας

 

Kων/νος   Βερέτσος                                                      Σάββας Σεχίδης

Το Έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παλλήνης

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση για την εγκατάσταση καμερών στα σχολεία από την Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παλλήνης
Βιντεοεπιτήρηση σε Δημοτικά σχολεία: Ανακοίνωση Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Αλέξανδρος Δελμούζος”
Σχετικά με εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης σε Δημοτικό σχολείο
Γνωμοδότηση Αρχής Προστασίας Δεδομένων Π.Χ για συστήματα βιντεοεπιτήρησης δημοσίων αρχών σε δημόσιους χώρους
Εκθεση Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Αναφορές στο χώρο Υγείας και Παιδείας

Πριν φύγετε

Μεταθέσεις-ονόματα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής 2021
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση