Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκύκλιος Μετατάξεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Αιτήσεις 21.5 έως και 29.5.2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκύκλιος Μετατάξεων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Η υποβολή των Αιτήσεων Μετάταξης πραγματοποιείται από 21-5-2020 έως και 29-5-2020.

Εγκύκλιος Μετατάξεων

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, Δ/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπ/σης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σχολικού έτους 2020-2021.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μετατάξεων κατά το σχολικό έτος 2020-2021, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Β/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αιτήσεις μετάταξης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μετατάξεων:

 1. Από την Α/θμια Εκπαίδευση σε άλλους κλάδους:

α. της Α/θμιας Εκπαίδευσης,

β. της Β/θμιας Εκπαίδευσης,

γ. των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) .

 1. Από την Β/θμια Εκπαίδευση σε άλλους κλάδους:

α. της Β/θμιας Εκπαίδευσης,

β. της Α/θμιας Εκπαίδευσης,

γ. των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού (ΕΒΠ) Προσωπικού.

 1. Από τη Δευτεροβάθμια Εκκλησιαστική Εκπαίδευση σε κλάδους:

α. της Β/θμιας Εκπαίδευσης,

β. της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

 1. Από θέσεις μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε άλλους κλάδους:

α. μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ)

β. της Α/θμιας Εκπαίδευσης,

γ. της Β/θμιας Εκπαίδευσης

Η υποβολή των αιτήσεων μετάταξης πραγματοποιείται από 21-5-2020 έως και 29-5-2020.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
 1. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης υποβάλλουν την/τις αίτηση/αιτήσεις μετάταξής τους ηλεκτρονικά στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΠΕ & ΔΕ), στις οποίες ανήκουν οργανικά.
 2. Οι εκπαιδευτικοί της Δ/θμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (μέσω protocol@minedu.gov.gr) στο Τμήμα Α΄ της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης & Διαθρησκευτικών Σχέσεων (τηλ. επικοινωνίας: 210 344 2412 & 210 344 2172).
ΜΕΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ & ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης για όσους ανήκουν οργανικά σε ΣΜΕΑΕ και στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης για όσους ανήκουν οργανικά σε ΚΕΣΥ.

Δείτε αναλυτικά την Εγκύκλιο Μετατάξεων 2020
Μπορείτε να δείτε εναλλακτικά το έγγραφο και στη Διαύγεια

  Δείτε σχετικά

Αιτήσεις Απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020 – Ενημέρωση Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ
Εγκύκλιος Αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Αιτήσεις από Τρίτη 19 έως Τρίτη 26.05.2020

Δείτε επίσης

Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Η Απόφαση με τα ονόματα
Αδειες εκπαιδευτικών-ομάδες αυξημένου κινδύνου: Νέο ενημερωτικό έγγραφο από το ΥΠΑΙΘ
Σοφία Ζαχαράκη: Αν τα Δημοτικά ανοίξουν 1η Ιουνίου θα κλείσουν τέλη Ιουνίου-Μετά τις 25.05 η απόφαση
Επαναλειτουργία ειδικών σχολείων: Αποτελέσματα ψηφοφορίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

8 Σχόλια

 1. Πέτρος σε

  Καλησπέρα σας
  Με βαση το παράρτημα 3 του έγγραφο μεταταξεων, τα οργανικα κενα των ΚΕΣΥ που είχατε δημοσιεύσει στο παρελθόν και τις πρόσφατες μεταθέσεις των ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ,δεν δοθηκαν τα οργανικά των ΚΕΣΥ για μετατάξεις.
  Γνωρίζετε κάτι; Δεν υπολογίζονται για καποιο λόγο απο το ΥΠΑΙΘ; Σας ευχαριστώ για το χρονο σας.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Απότι ενημέρωσε παλαιά το ΥΠΑΙΘ, για τα ΚΕΣΥ χρειάζονται κάποιες προυποθέσεις για διορισμό, απόσπαση, μετάθεση και δεν περιλαμβάνονται μετατάξεις.

 2. Πέτρος σε

  Καλημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι θεμα ΥΠΑΙΘ. Απλώς μέχρι πέρυσι, μπορούσε κάποιος στις μεταθέσεις των ΕΕΠ, να πάρει μετάθεση απο ειδικο ή ΣΜΕΑΕ σε ΚΕΣΥ. Θα μπορούσε ισως το υπουργείο να ανακοινώσει τις προϋποθέσεις ωστε να γίνουν και μετατάξεις στα ΚΕΣΥ

 3. Πέτρος σε

  Καλησπέρα σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση. Μια τελευταία απορία, με βάση τις εγκυκλίους μεταθέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ για τα ΚΕΣΥ, ο νομος ορίζει 7 χρόνια προϋπηρεσίας και 3 σε ΚΕΣΥ η ΣΜΕΑΕ, (αυτες είναι οι προϋποθέσεις του βαζει το ΥΠΑΙΘ). Ενας μόνιμος εκκος Α/θμιας που έχει και πτυχίο Ψυχολόγου και θέλει να ασχοληθεί σαν ψυχολογος, κατευθείαν απορρίπτεται απο την εν λογο διαδικασία, με βαση τα οσα ορίζει ο νόμος γιατί δεν εχει ποτε δικαιώμα ουτε να κάνει αποσπαση σαν ΠΕ-23 σε ΚΕΣΥ ουτε σε ΣΜΕΑΕ, οποτε δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα 3 χρόνια σε ΚΕΣΥ η ΣΜΕΑΕ. Μπορεί να γίνει καποια παρέμβαση στο ΥΠΑΙΘ ωστε να προβλεφθεί κατι και για αυτούς τυος εκ/κους; Αν οχι μετάταξη, τουλάχιστον μονο με τα 7 διδακτικά χρόνια να μπορούν να κανουν αίτηση απόσπασης για τα ΚΕΣΥ, που εχουν κενό, ωστε να στελεχωθούν τα ΚΕΣΥ και οο εκ/κοι να ασχοληθούν με το αντικείμενο που θελουν;

Γράψτε μία απάντηση