Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκριση προϋπολογισμού ΙΕΠ και ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 2023 | Απόφαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκριση προϋπολογισμού ΙΕΠ και ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 2023: Κοινή Απόφαση Υπουργού ΠΑΙΘ Νίκης Κεραμέως και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Εγκριση προϋπολογισμού ΙΕΠ και ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ 2023

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2023 του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών        και εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) με Κοινή Απόφαση της Υπουργού ΠΑΙΘ κας Νίκης Κεραμέως και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κου Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Για το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) τα έσοδα ανέρχονται στα 20.675.000 εκ. ευρώ και τα έξοδα στα 20.646.500 εκ. ευρώ και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» τα έσοδα ανέρχονται στα 33.815.000 εκ. ευρώ και τα έξοδα στα 48.330.000 εκ. ευρώ. Το αρνητικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού του Ι.Τ.Υ.Ε ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ θα καλυφθεί από το ταμειακό υπόλοιπο του φορέα από το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Αναλυτικά η Κοινή Απόφαση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Αθήνα, 30-12-2022

Αριθ. Πρωτ. : 162254/B2

ΦΕΚ: 48 Β΄/ 12-1-2023

Θέμα: «Έγκριση προϋπολογισμών οικονομικού έτους 2023 φορέων του Κεφαλαίου Α’ του Ν. 3429/2005 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

1. Εγκρίνουμε τους προϋπολογισμούς των κάτωθι φορέων Γενικής Κυβέρνησης του Ν. 3429/2005 έτους 2023, τα βασικά οικονομικά μεγέθη των οποίων, σύμφωνα με το ισχύον Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών – ΕSA, σε ευρώ, έχουν ως εξής:

Α/Α ΦΟΡΕΑΣ ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟ
1. Ινστιτούτο      Τεχνολογίας      Υπολο

γιστών

και

εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.)

« ΔΙΟ

ΦΑΝΤΟΣ»

33.815.000 48.330.000 -14.515.000
2. Ινστιτούτο Εκπαιδευ

τικής

Πολιτικής (Ι.Ε.Π)

20.675.000 20.646.500 28.500

Το αρνητικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού του Ι.Τ.Υ.Ε ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ θα καλυφθεί από το ταμειακό υπόλοιπο του φορέα από το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Ειδικότερα η εξειδίκευση αυτών κατά λογαριασμό αποτυπώνεται στον συνημμένο πίνακα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης ΚΥΑ.

2. Η διοίκηση των παραπάνω φορέων εντέλλονται να συνεργαστούν με τη Διεύθυνση Παρακολούθησης Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών Εποπτευόμενων Φορέων του ΥΠΑΙΘ ώστε να εξειδικευθούν σε μηνιαία και τριμηνιαία βάση οι κατηγορίες εσόδων και εξόδων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς του συνημμένου Πίνακα.

3. Η διοίκηση των παραπάνω φορέων καλούνται να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρχουν αρνητικές αποκλίσεις από τους εγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους, λαμβάνοντας εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προς το σκοπό αυτό.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ OIKONOMIKΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Δείτε σε μορφή pdf την Κοινή Απόφαση ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση στην Περιφέρεια ΑΜΘ: Συναντήσεις Πρωθυπουργού και Υπουργού ΠΑΙΘ 

Κινητοποίηση για μονιμοποίηση νεοδιόριστων: Τι είπε στα ΔΣ της ΟΛΜΕ-ΔΟΕ η Υφυπουργός Ζ. Μακρή

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply