Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγχειρίδιο-οδηγός για τον αυτισμό: “Αυτισμός: Ποιότητα ζωής για εσάς και την οικογένειά σας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγχειρίδιο-οδηγός για τον αυτισμό: “Αυτισμός: Ποιότητα ζωής για εσάς και την οικογένειά σας” – Υποστήριξη της πλοήγησης γονέων και φροντιστών “στη χώρα του Αυτισμού”.

Εγχειρίδιο-οδηγός για τον αυτισμό

Oλοκληρώθηκε και κοινοποιήθηκε το Εγχειρίδιο-πρακτικός οδηγός “Αυτισμός: Ποιότητα ζωής για εσάς και την οικογένειά σας”. Το εγχειρίδιο-οδηγός σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την πλοήγηση γονέων και φροντιστών “στη χώρα του Αυτισμού”.

Το προλογικό σημείωμα

Σύμφωνα με το προλογικό σημείωμα της κας Παρασκευής Σιδηροφάγη, Προέδρου του Δ.Σ. Κέντρου Παιδιού & Εφήβου και του κου  Αθανάσιου Καμούτση, Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, το εγχειρίδιο αυτό σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την πλοήγηση γονέων και φροντιστών “στη χώρα του Αυτισμού”. Ανεξάρτητα από την ηλικία διάγνωσης του παιδιού, ο καταιγισμός από πληροφορίες αποτελεί συχνά εμπόδιο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων από την πλευρά των γονέων, αποφάσεις που συνήθως καθορίζουν το μέλλον του Αυτιστικού παιδιού αλλά και όλης της οικογένειας. Υπηρετώντας ένα Ολιστικό Μοντέλο προσέγγισης της ανάπτυξης του ανθρώπου και της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής όλων, ευχόμαστε και επιδιώκουμε, μέσα από αυτές τις σελίδες, οι αποφάσεις να είναι ορθολογικές και το ταξίδι συναρπαστικό…

Δείτε σε μορφή pdf το Eγχειρίδιο “Aυτισμός: Ποιότητα ζωής για εσάς και την οικογένειά σας”

__________________________________

Το Πρόγραμμα

Το έργο grow4autism: Δικτύωση – Συνεργασία – Ενδυνάμωση – Βιωσιμότητα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) και εταίρο την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Δείτε επίσης

Τμήματα Ενταξης Νηπιαγωγείων: Το ΦΕΚ με την ίδρυση νέων 47 σε δημόσια Νηπιαγωγεία τυπικής εκπαίδευσης 

δρυση 49 Τμημάτων Ενταξης σε Δημοτικά σχολεία | ΦΕΚ 

Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης 

Δείτε ακόμη

Περιοχές διορισμού εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας 2023-Γεωγραφική κατανομή περιοχών | Πίνακες 

Πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος κτιρίων: Προτεραιότητα σε εκπαιδευτικές μονάδες | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση