Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εγκύκλιοι Υπουργείου Παιδείας προς σχολεία: Τι ανέφερε η Υφ. Παιδείας Ζ. Μακρή για τη χρησιμότητά τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκύκλιοι Υπουργείου Παιδείας προς σχολεία: Πολλές φορές δεν χρειάζονται και είναι περιττές-Τι είπε η Υφυπουργός κα Ζ. Μακρή στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή κου Ι. Δελή του  Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εγκύκλιοι Υπουργείου Παιδείας προς σχολεία

Στη χρησιμότητα ή μη των Εγκυκλίων που αποστέλλονται από το ΥΠΑΙΘ στα σχολεία, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ κου Ιωάννη Δελή με θέμα: “Για την φοίτηση μαθητών με αναπηρία και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες“, η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής του ΚΚΕ κος Ι Δελής αναφερόμενος στην κατ’ οίκον διδασκαλία, αναρωτήθηκε αν χρειάζεται να εκδοθεί κάποιο ΦΕΚ ή μια σχετική Εγκύκλιος και η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή απάντησε μεταξύ άλλων πως “Πολλές φορές οι εγκύκλιοι που στέλνουμε είναι περισσότερες απ’ όσες χρειάζονται, είναι περιττές”, προσθέτοντας πως “όσες φορές παρατηρείται κάποια ασάφεια ή κάποιος εκ των υπευθύνων θέλει διευκρίνηση, πάντοτε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου τώρα –αλλά είμαι σίγουρη ότι και στο παρελθόν γινόταν- δίνει τις απαραίτητες οδηγίες”.

Αναλυτικά η απάντηση της κας Μακρή

“Σε ό,τι αφορά εγκυκλίους που λέτε να υπενθυμίσουμε ή να κάνουμε, θα σας καταθέσω την προσωπική μου άποψη. Πολλές φορές οι εγκύκλιοι που στέλνουμε είναι περισσότερες απ’ όσες χρειάζονται, είναι περιττές, απευθύνονται σε διοικητικούς υπαλλήλους όπως είναι οι διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν πληρέστατη γνώση και ίσως και να τους κουράζουμε. Επίσης, θα σας πω ότι όσες φορές παρατηρείται κάποια ασάφεια ή κάποιος εκ των υπευθύνων θέλει διευκρίνηση, πάντοτε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου τώρα –αλλά είμαι σίγουρη ότι και στο παρελθόν γινόταν- δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Αυτή είναι και η δουλειά του, άλλωστε. Δεν έχει φτάσει κάτι σε εμάς που δεν έχει απαντηθεί”.

Δείτε επίσης

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2022: Πώς ψηφίζω για ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ | Οδηγίες 

Ενημέρωση για προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ-εκπαιδευτικών σε γενικά σχολεία-ειδική αγωγή-Παράλληλη Στήριξη 

Ειδική Αγωγή-αριθμός μαθητών ανά τμήμα στις σχολικές μονάδες: Τι ισχύει-παράθεση νομοθεσίας 

Μητρώο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ 2022: Αιτήσεις από 27 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2022 

Εκπαιδευτικοί παραμεθόριων-νησιωτικών-ορεινών περιοχών: Εξετάζεται παροχή οικονομικών κινήτρων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Ζέτα σε

    Περιττές οι εγκύκλιοι, ιδίως οι αντισυνταγματικές, σκέτο χάσιμο χρόνου. Πλέον οι οδηγίες δίνονται προφορικά, σε στιλ “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, ώστε να μην εκτίθεται κι ο συντάκτης τους. Ευφυές!

Γράψτε μία απάντηση