Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου Δευτεροβάθμιας: Τι θα ισχύσει για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια-Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής για το σχολικό έτος 2022-2023.
Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου Δευτεροβάθμιας
Εγκύκλιο υπ. αριθμ. Φ1/129961/Δ2/21-10-2022, εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, στις Διευθύνσεις Δ.Ε., τις Σχολικές μονάδες Δ.Ε. της χώρας και στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων.
Σύμφωνα με την Εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2022-23 οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών και μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού , θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2021-22.
Αναλυτικά η Εγκύκλιος
ΘΕΜΑ: «Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου για το σχολικό έτος 2022-2023»
Εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σας ενημερώνουμε τα εξής:
1. Σε όλες τις σχολικές μονάδες Δ.Ε. κατά την παραμονή της επετείου γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 2 της με αρ. πρωτ. 79942/ΓΔ4/21-5- 2019 Υ.Α (Β’2005).
Για το σχολικό έτος 2022-23 οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ. αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09- 2022 Κ.Υ.Α. (Β’4695).
2. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο (2) διδακτικών ωρών.
3. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού, θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022.
4. Όσον αφορά στην εκπροσώπηση των σχολικών μονάδων, τη σύνθεση τμημάτων, τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρελάσεις κ.α.), θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες από τις οικείες δημοτικές αρχές.
Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και την υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.50908/07-09-2022 Κ.Υ.Α.(Β’4695).
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ
Δείτε σχετικά
Εγκύκλιος 28ης Οκτωβρίου 2022 για την Α/θμια: Eν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής
Τι ισχύει για μαθητικές παρελάσεις-τρόπο επιλογής σημαιοφόρου και παραστατών-Το νομοθετικό πλαίσιο
Δείτε επίσης
Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές
Αξιολόγηση σχολικών μονάδων-Χρονοδιάγραμμα 2022-23: Οδηγός εφαρμογής από το ΙΕΠ
Επιμορφωτικά προγράμματα ΙΕΠ: Ποια πραγματοποιήθηκαν-ποια ολοκληρώνονται-ποια προγραμματίζονται
Το χρονοδιάγραμμα επιλογής Διευθυντών σχολείων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Παιδείας
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/egyklios-28-oktwvriou-deuterovathmias-ti-tha-isxisei-gia-gymnasia-kai-lykeia/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.