Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικά Σχολεία Ιωαννίνων: Να προσληφθεί προσωπικό-Να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικά Σχολεία Ιωαννίνων: Να ολοκληρωθεί η πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων-Να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα-Ερώτηση στη Βουλή από την κα Σοφία Ασημακοπούλου, Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Ερώτηση αναφορικά με την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για τα Ειδικά Σχολεία των Ιωαννίνων, κατέθεσε στη Βουλή η κα Σοφία Ασημακοπούλου, Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Η Βουλευτής

αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ενωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Και ερωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Κεραμέως

Α. Πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη και τοποθέτηση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων των Ιωαννίνων.

Β. Πότε θα υπάρξει παρέμβαση επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος των ανωτέρω Ειδικών Σχολείων.

_________________

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 07-10-2021

Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς – Ελληνική Λύση

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: “Ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για τα Ειδικά Σχολεία των Ιωαννίνων”

Κυρία Υπουργέ,

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Ιωαννιτών.

Πιο συγκεκριμένα,

η ανακοίνωση αναφέρει ότι, ενώ ο μαθητικός πληθυσμός στα 4 από τα 6 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία έχει αυξηθεί κατακόρυφα (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των Ειδικών Σχολείων των Σωματικά Αναπήρων Παίδων στο οποίο ο πληθυσμός των παιδιών διπλασιάστηκε) και τις ψυχο-συναισθηματικές και μαθησιακές επιπτώσεις της πανδημίας ορατές, αυτά τα σχολεία παραμένουν υποστελεχωμένα.

Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες

που καθιστούν τη λειτουργία τους προβληματική, έως επικίνδυνη. Για παράδειγμα, το 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, δεν έχει σχολικό νοσηλευτή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί τους μαθητές που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή ή έχουν σοβαρά νοσήματα.

Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο,

δεν έχει Σχολική Φροντίστρια στο πρόγραμμα του Ολοήμερου προγράμματος και έτσι, δεν μπορούν να υποστηριχτούν οι μαθητές στην αυτοεξυπηρέτησή τους.

Λείπουν από τα Ειδικά Σχολεία οι ειδικότητες του Φυσικοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή, του Ψυχολόγου, του Λογοθεραπευτή, που είναι άκρως απαραίτητες σε ένα Ειδικό Σχολείο.

Ο διπλασιασμός του μαθητικού πληθυσμού των ανωτέρω ΑμεΑ μαθητών

στην περιοχή των Ιωαννίνων, φέτος, σε συνδυασμό με το χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα των εν λόγω Ειδικών Σχολείων της πόλης (σχετικά με τα ζητήματα μεταστέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου ΣΑΠ Ιωαννίνων υπάρχουν σχετικές καταγγελίες από τον Ιούλιο 2018) έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εν λόγω μαθητών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έχουν πολλαπλές αναπηρίες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Πότε προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η πρόσληψη και η αρμόδια υπηρεσιακή τοποθέτηση του προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων των Ιωαννίνων;

2. Πότε σκοπεύετε να παρέμβετε στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των ανωτέρω Ειδικών Σχολείων, δεδομένου ότι το εν λόγω πρόβλημα έχει γίνει, πλέον, χρόνιο;

Δείτε επίσης

Τζούφη-Παράλληλη στήριξη: Περικοπές για εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού, σε βάρος της εκπαίδευσης
Ζέτα Μακρή-Παράλληλη στήριξη: 125% αύξηση στα αιτήματα από το 2016-17-Ειδική πρόσκληση για Σχολ. Νοσηλευτές
Προστασία εκπαιδευτικών ευπαθών ομάδων: Aμεση ανάγκη λήψης μέτρων-Ερώτηση στη Βουλή
Ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών-Αναφορά στη Βουλή επιστολή αναπληρωτών και μονίμων
Κενά εκπαιδευτικών πάνω από 5.000 στα σχολεία της χώρας: Αναφορά στη Βουλή
Τροπολογία 7 άρθρων: Σχολικοί Νοσηλευτές-Βοηθοί Βρεφοκόμοι/Παιδοκόμοι-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΒΕ-ΚΔΒΜ-ΔΙΕΚ
Οδηγίες χρήσης πλατφόρμας edupass σε Διευθυντές σχολείων και ΑΕΙ-Πως γίνονται οι δηλώσεις

Πριν φύγετε

Ενταξιακή Εκπαίδευση: Δημιουργία Οδηγού-Πρότυπα έντυπα ΚΕΔΑΣΥ-Διαδικασίες ομαλής Μετάβασης
 Εξετάσεις Β1 επιπέδου ΤΠΕ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πιστοποίησης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση