Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδική άδεια-επέκταση: Σε εγκύους-σε άνω 65 ετών-άνω των 45 με ασθένειες-υψηλό δείκτη μάζας σώματος κ.α

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδική άδεια-επέκταση: Σε εγκύους-σε άνω 65 ετών-άνω των 45 με ασθένειες-υψηλό δείκτη μάζας σώματος-αιματολογικές κακοήθειες-σε άτομα με ανοσοκαταστολή- με διάγνωση νεοπλασίας κ.α. – Εγγραφο για ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριων με τα νέα δεδομένα της υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 64 /341/9188 ΚΥΑ.

Ειδική άδεια-επέκταση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1800 – 11.05.2020 η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 64 /341/9188 ΚΥΑ με την επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από κορονοϊό.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφουν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε:

1. Η επέκταση της διευκόλυνσης της δικαιολογημένης απουσίας με ειδική άδεια, για το χρονικό διάστημα ισχύος έκτακτων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, στις εξής ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19 σε:

1.1. Ατομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

1.2. Ασθενείς/άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών με:

α) ανθεκτική αρτηριακή υπέρταση, παρά τη μέγιστη αγωγή,

β) αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη: HbA1c του τελευταίου 3μήνου: 8.0% ή Μ.Ο. τιμών γλυκόζης αίματος >200 mg/dL τις τελευταίες 7 ημέρες και ασθενείς με μικρο/ μακρο αγγειακές επιπλοκές,

γ) χρόνια αναπνευστικά νοσήματα μέτριου προς σοβαρού βαθμού: ασθενείς με άσθμα με 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος, παρά τη μέγιστη αγωγή (με β-διεγέρτη και εισπνεόμενο κορτικοειδές), ασθενείς με ΧΑΠ που βρίσκονται σε οξυγονοθεραπεία κατ’ οίκον ή παρουσίασαν 2 παροξύνσεις κατά το τελευταίο έτος ή/και μία νοσηλεία σε νοσοκομείο, ασθενείς σε μόνιμη οξυγονοθεραπεία για άλλες αναπνευστικές παθήσεις,

δ) χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα, εφ’ όσον παρουσιάζουν: κλάσμα εξώθησης αριστεράς κοιλίας: < 40%, ενεργό ισχαιμία του μυοκαρδίου, άνω του μετρίου βαθμού στένωση ή ανεπάρκεια μιτροειδούς ή αορτικής βαλβίδας, πνευμονική υπέρταση, ιστορικό πρόσφατης καρδιοχειρουργικής επέμβασης (προ τριμήνου), καθώς και οι μυοκαρδιοπάθειες,

ε) χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που υποβάλλονται σε εξωνεφρική κάθαρση,

στ) χρόνια ηπατική ανεπάρκεια (κίρρωση).

1.3. Ατομα με υψηλό δείκτη μάζας σώματος (BMI>40).

1.4. Ατομα όλων των ηλικιών, που παρουσιάζουν σοβαρή ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη) σύμφωνα με τη γνώμη του θεράποντος ιατρού – Μεταμοσχευμένοι που λαμβάνουν >2 ανοσοκατασταλτικά φάρμακα – HIV ασθενείς με CD4<200/μL.

1.5. Ασθενείς με διάγνωση νεοπλασίας κατά την τελευταία πενταετία ή που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία.

1.6. Ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, δρεπανο- κυτταρική αναιμία και πολυμεταγγιζόμενα άτομα.

1.7. Γυναίκες που κυοφορούν.

2. Από την έναρξη ισχύος αυτής της απόφασης, καταργείται η αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 64/315/οικ.8030/18.3.2020 (928 Β΄) κοινή υπουργική απόφαση, με θέμα: «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/ αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-9».

Ειδική άδεια-επέκταση

Δείτε το ΦΕΚ B 1800 – 11.05.2020

_______________________

Να υπενθυμίσουμε πως με την υπ. αριθμ. οικ. 17787/520 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Υφυπουργού Οικονομικών  Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση και του Υπουργού Υγείας Βασιλείου Κικίλια, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 1778 – 10.05.2020, παρατάθηκε η ισχύς χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού.

Δείτε αναλυτικά εδώ

_______________________

Επίσης το ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με τη ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών,  με το παρακάτω έγγραφο ενημερώνει τις σχολικές μονάδες ότι εκδόθηκε η με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/341/9188/11-5-2020 ΚΥΑ (Β ́1800) με θέμα “Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19”, που αφορά στον περαιτέρω προσδιορισμό των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19.

Δείτε το έγγραφο

Μαρούσι, 12/5/2020

Αρ. Πρωτ. : 54646/ΓΔ4

ΘΕΜΑ: «Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών»

Σχετ. : η με αρ. πρωτ. 53341//ΓΔ4/11-5-2020εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το οποίο σας ενημερώσαμε για την με αρ. 52840/ΓΔ4/08-05-2020 Υ.Α. (Β ́ 1765) με θέμα «Ρύθμιση απουσιών μαθητών /τριών διδακτικού έτους 2019-2020», σας γνωστοποιούμε ότι εκδόθηκε η με αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/341/9188/11-5-2020 ΚΥΑ (Β ́1800) με θέμα «Επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας σε άλλες ομάδες ευπαθείς/αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19», που αφορά στον περαιτέρω προσδιορισμό των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη από COVID-19.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

 Δείτε σχετικά

Ειδικές άδειες κορονοϊού: Ποιες είναι- ποιοι τις δικαιούνται-πως χορηγούνται- νομοθετήματα για ευπαθείς ομάδες
Αδεια ειδικού σκοπού-παράταση ισχύος: Σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση
Αδειες ειδικού σκοπού-οργάνωση εργασίας | ΦΕΚ

Δείτε ακόμη

Αδειες νεοδιοριζόμενων: Κανονική-Αναρρωτική-Γονική-Ανευ αποδοχών-μητρότητας-ειδικές-εκπαιδευτική
Aδειες εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού: Ειδικού σκοπού-Ευπαθών ομάδων-Αναρρωτική κατ οίκον
Ολες οι άδειες που δικαιούνται μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί – ΕΕΠ και ΕΒΠ
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Η άδεια ανατροφής τέκνου αναπληρωτριών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε Φ.Ε.Κ.
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply