Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας Δευτέρα 10 και Τρίτη 11/02/2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας: Προσωρινή διακοπή λειτουργίας της σχολικής μονάδας Δευτέρα 10 και Τρίτη 11/02/2020, με Απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Ελενας Βάκα.

Ειδικό Δημοτικό Χαλκίδας

Με Απόφασή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Ελενα Βάκα προέβη σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας για δύο ημέρες.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας αφορά στην αυριανή ημέρα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και στην μεθαυριανή Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020.

Η Απόφαση ελήφθη μετά από από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας μεγάλου αριθμού μαθητών που απουσιάζουν λόγω ασθενείας από την εποχική γρίπη.

Οδηγίες για τη γρίπη

Να υπενθυμίσουμε πως έχουν σταλεί οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Εγκύκλιος για τις απουσίες

Ταυτόχρονα εστάλη και σχετική Ενημερωτική Εγκύκλιος σχετικά με το τι θα ισχύσει για τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Σκοπός οδηγιών

Οι οδηγίες που εστάλησαν στα σχολεία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης σκοπό έχουν την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.
Παραμονή στο σπίτι
Στην Εγκύκλιο τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν:
  • Nα συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι,
  • να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και
  • εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.
Δείτε αναλυτικά τις Εγκυκλίους με τις οδηγίες και το τι θα ισχύσει για τις απουσίες εδώ

Δείτε επίσης

Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη: Eγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης από το ΥΠΑΙΘ
Σχολικός Εκφοβισμός: 15 μέτρα για την αντιμετώπισή του από το Υπουργείο Παιδείας
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση