Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγραμμάτων Erasmus+

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγραμμάτων Erasmus+ – «Κλιματική αλλαγή και παγκόσμια πολιτειότητα στην Εκπαίδευση» και «Διαχείριση συγκρούσεων, συναισθηματική νοημοσύνη και πρόληψη του εκφοβισμού» – Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγραμμάτων Erasmus+

Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+  διοργανώνει  ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων προγραμμάτων με θέματα την «Κλιματική αλλαγή και την παγκόσμια πολιτειότητα στην Εκπαίδευση» και τη «Διαχείριση συγκρούσεων, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την πρόληψη του εκφοβισμού».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, στις 11 π.μ., στο αμφιθέατρο του σχολείου και θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και ενδιαφερόμενους από την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων κινητικότητας εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν στη Γάνδη και τη Φλωρεντία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα Erasmus+ έχει προσφέρει στους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές γνώσεων και εμπειριών, εστιάζοντας σε σημαντικά θέματα που αφορούν τη σύγχρονη εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων τους, μοιραζόμενοι βέλτιστες πρακτικές και πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, την παγκόσμια πολιτειότητα και τη διαχείριση συγκρούσεων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης.

Η ημερίδα ανοικτή για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 95 , Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310318544

Email: mail@gym-eid-thess.thess.sch.gr

 Σχετικά με το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης:

Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης είναι μια προοδευτική εκπαιδευτική μονάδα για μαθητές και μαθήτριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που δεσμεύεται να προάγει την ποιότητα και την καινοτομία στην εκπαίδευση. Μέσω των προγραμμάτων Erasmus+ και της διοργάνωσης εκδηλώσεων, όπως η παρούσα ημερίδα, το σχολείο ενθαρρύνει τη διασυνοριακή συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δείτε επίσης

Αξιολόγηση Λειτουργικής Ορασης: Διάχυση αποτελεσμάτων προγρ. Erasmus από το ΕΕΕΕΚ Μαθητών με Προβλ. Όρασης & Πολλαπλές Αναπηρίες 

Προσκλήσεις καλοκαιρινών εκδηλώσεων: Ειδ. Γυμν/Λύκειο Ιλίου-ΕΕΕΕΚ μαθητών με προβλ. όρασης & πολλαπλές αναπηρίες-ΕΕΕΕΚ Πειραιά 

Αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγείου λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών μαθητών 

Σωστή επιλογή σπουδών: Σπουδαίος παράγοντας επαγγελματικής σταδιοδρομίας | Αρθρο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση