Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων ERASMUS+ – Δευτέρα 09.09.2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης: Ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων ERASMUS+  στις 09 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 στο Αμφιθέατρο του Ειδικού Γυμνασίου. 

Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία και μεγάλη ικανοποίηση ολοκληρώθηκε και φέτος η συμμετοχή σε Προγράμματα ERASMUS+  έντεκα μελών του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημόσιου Ειδικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Το Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο για δεύτερη χρονιά, έχοντας λάβει την τιμητική Διαπίστευση Erasmus+ στη Σχολική Εκπαίδευση για την περίοδο 2021-2027 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, αξιοποιεί τη δυνατότητα επιμόρφωσης του προσωπικού του σε επίκαιρα παιδαγωγικά και πολύπλευρου ενδιαφέροντος θέματα, σε χώρες της Ευρώπης.

Στο Δουβλίνο, στις 22-27 Απριλίου, δύο τριμελείς ομάδες εκπαιδευτικών του σχολείου επιμορφώθηκαν: α) σεμια καινοτόμο και δημιουργική προσέγγιση με θέμα: «Θεατρικές τεχνικές: Ανάπτυξη της αυτοέκφρασης, της Επικοινωνίας και των Κοινωνικών Δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές/τριες» που αφορούσε την αξιοποίηση του δράματος ως εργαλείου μάθησης και ανάπτυξης κοινωνικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών μας και β)σε θέματα «Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία Εκπαιδευτικών και μαθητών». Μέσα από τη διερεύνηση πρακτικών στρατηγικών ολιστικής μάθησης  βιωματικών ασκήσεων, αναπτύχθηκαν  δεξιότητες στα μέλη, που επιτρέπουν την προαγωγή ενός θετικού συμπεριληπτικού περιβάλλοντος  στην τάξη και προάγουν την ψυχολογική ευημερία ολόκληρης της σχολικής κοινότητας.

Στην Λισαβόνα πραγματοποιήθηκε, στις 12-18 Μαΐου, η τρίτη επιμόρφωση με θέμα: «Συναισθηματική Νοημοσύνη». Πενταμελής ομάδα του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές  και τις στρατηγικές τους στη συναισθηματική εκπαίδευση των μαθητών/τριών  μας.

Κατά τη διαδικασία της αποτίμησης φάνηκε πως η εμπειρία συμμετοχής στα Προγράμματα ERASMUS+  είναι κάθε φορά και ένα βήμα πιο κοντά στο όραμα του σχολείου μας, ενός σχολείου, το οποίο με τις διαθεματικές παρεμβάσεις και τις δραστηριότητες που συντελούνται καθημερινά εντός και εκτός της σχολικής τάξης, καθιστά πράξεις νοήματος τους εκπαιδευτικούς του στόχους για συμπερίληψη, πολιτειότητα , δημοκρατία.

Σε συνέχεια των παραπάνω, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα διάχυσης των προγραμμάτων ERASMUS+  στις 09 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00, στο Αμφιθέατρο του Ειδικού Γυμνασίου. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους .

Δείτε επίσης

Εγγραφή σε μητρώο Εμπειρογνωμόνων ΙΕΠ: 3η Ενεργοποίηση Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος 

Πρόταση ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς προς Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για ανάπτυξη Προγραμμάτων Επιμόρφωσης για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Πιερρακάκης: Κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων μιας χώρας μέλους έχουν δικαίωμα αναγνώρισης των προσόντων σε άλλη χώρα μέλος 

Τροποποίηση απόφασης για σχολικές επιτροπές: Νέα Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση