Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία: Αρση του αποκλεισμού μη προσελθόντων μαθητών λόγω ανωτέρας βίας-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία: Άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία μη προσελθόντων μαθητών λόγω ανωτέρας βίας-Ερώτηση στη Βουλή.

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στη Βουλή η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κα Ν. Κεραμέως, με θέμα την άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία μη προσελθόντων μαθητών/τριών για λόγους ανωτέρας βίας (λόγω ασθενείας, λόγω νοσηλείας σε νοσοκομείο κλπ).

Ακολουθεί η Ερώτηση
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως

 Θέμα: «Άρση του αποκλεισμού από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία μη προσελθόντων μαθητών/τριών λόγω ανωτέρας βίας (ασθένεια)».

Με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό 20923/Δ2/23-02-2021 (ΦΕΚ 878/Β/05-03-2021), με τίτλο “Λειτουργία Μουσικών Σχολείων”, προβλέπεται η διαδικασία και οι εξετάσεις εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία.

Επειδή στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται επανάληψη των εξετάσεων για τα παιδιά που έχουν σοβαρό θέμα μη συμμετοχής (π.χ. λόγω ασθενείας, λόγω νοσηλείας σε νοσοκομείο κλπ.) πέραν των συγκεκριμένων και αποκλειστικών ημερομηνιών .

Επειδή οι λόγοι ανωτέρας βίας, που ισχύουν για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προβλέπουν τη δυνατότητα σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να συμμετάσχουν σε αυτές, στις αρχικά ορισθείσες ημερομηνίες, να μπορούν να συμμετάσχουν σε επαναληπτικές εξετάσεις τον μήνα Σεπτέμβριο, πρέπει να ισχύσουν και στην περίπτωση των εξετάσεων εισαγωγής στα Μουσικά Σχολεία, για να μην αποκλείονται και στερούνται το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μαθητές/τριες που για τους ίδιους λόγους δεν συμμετείχαν στις εξετάσεις του Ιουνίου.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για να αρθεί η αδικία και ο άδικος αποκλεισμός από την διαδικασία εισαγωγής στα Μουσικά σχολεία όσων, για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις του Ιουνίου 2022;
  2. Είναι στις προθέσεις σας η νομοθετική διόρθωση της μη πρόβλεψης επαναληπτικών εξετάσεων για τα παιδιά που, για αντικειμενικούς λόγους, αποδεδειγμένα αδυνατούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία εξετάσεων στα Μουσικά Σχολεία, ώστε να μην αποκλειστούν χωρίς να ευθύνονται.

 Η ερωτώσα βουλευτής

Δείτε επίσης

Εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι 

ΦΕΚ: Ηλεκτρονικές εγγραφές-μετεγγραφές σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ-ΠΕΠΑΛ μέσω της εφαρμογής “e-εγγραφές”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση