Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισφορά αλληλεγγύης: H ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση να την καταργήσει άμεσα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να την καταργήσουν άμεσα για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων και στους εκπαιδευτικούς της χώρας-Ψήφισμα.

Αθήνα, 08/12/2021

Α.Π.: 680

ΨΗΦΙΣΜΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης για το 2022, για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους.

Η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

-και ορθά- από το 2021, αλλά όχι μόνο γι’ αυτούς. Έχει παγώσει, επίσης, για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες, εκμετάλλευση ακινήτων, κινητές αξίες, κέρδη μεγάλων εταιρειών κτλ.

Παρατηρείται έτσι το φαινόμενο

να απαλλάσσονται από την εισφορά αλληλεγγύης κέρδη εταιρειών 100.000 ή 150.000 ευρώ και να πληρώνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα 13.000, 14.000, 15.000 ευρώ κτλ. Πρόκειται για έναν άδικο φόρο που φτάνει ως 676 ευρώ ετησίως.

Η επιλογή της Κυβέρνησης να μην παγώσει την εισφορά αλληλεγγύης για τους Δημοσίους Υπαλλήλους

και τους συνταξιούχους αποτελεί πρωτοφανή αδικία σε βάρος τους ενώ εγείρει ζητήματα νομιμότητας, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα φορολογικά βάρη κατανέμονται ισότιμα, με βάση το εισόδημα των πολιτών.

Η απόφαση της κυβέρνησης

να απαλλάξει από την εισφορά αλληλεγγύης ιδιωτικούς υπαλλήλους και επιχειρήσεις αλλά όχι τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους  παραβιάζει την αρχής της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απαιτεί

από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών να καταργήσουν, άμεσα, την εισφορά αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο μεταξύ των οποίων και στους εκπαιδευτικούς της χώρας.

Δείτε επίσης

ΕΝΕΕΓΥΛ Τρίπολης: Ψήφισμα της ΟΛΜΕ για την έλλειψη προσωπικού
Εμφυλη βία-ισότητα φύλων: Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος από το ΥΠΑΙΘ
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς: Yλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης την 9η Δεκεμβρίου
Βια στο σχολείο: 6+1 Θέσεις από την Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)
Εγκύκλιος-Σχολικές δραστηριότητες: Υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση