Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Εισήγηση επιτροπής ΕΟΔΥ για “Διάλειμμα μάσκας”: Με απόφαση του εκπ/κού της τάξης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εισήγηση επιτροπής ΕΟΔΥ για “Διάλειμμα μάσκας”: Με απόφαση του εκπαιδευτικού της τάξης, έως και 3 φορές την ημέρα, σε κατάσταση ηρεμίας, εντός της τάξης.

Εισήγηση επιτροπής ΕΟΔΥ για “Διάλειμμα μάσκας”

Οπως μεταδόθηκε στο χθεσινό, 24.10.2020, κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Στραβελάκη.

Η επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ αναφορικά με το λεγόμενο “Διάλειμμα μάσκας”, τη δυνατότητα δηλαδή των μαθητών/τριών να αφαιρούν τη μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη σχολική μονάδα, εισηγήθηκε πως:

Mε απόφαση

του αρμόδιου εκπαιδευτικού αυτό μπορεί να πραγματοποιείται όταν οι μαθητές θα βρίσκονται σε κατάσταση ηρεμίας.

Θα πραγματοποιείται

μ άλλα λόγια εντός της τάξης όταν οι μαθητές, παραδείγματος χάρη, θα λύνουν κάποια άσκηση και θα είναι της τάξεως των 15 λεπτών.

Το “Διάλειμμα μάσκας”,

σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα μπορεί να γίνεται και 3 φορές την ημέρα αν αυτό κριθεί επιβεβλημένο από τον εκπαιδευτικό της τάξης.

Υπενθυμίζουμε πως:

η λειτουργία των σχολείων συνεχίζεται κανονικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αυτών και στους εξωτερικούς χώρους, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Ομως
επειδή οι μαθητές, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, θα φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα για περίπου 7 με 8 ώρες συνεχώς, όπως όλα δείχνουν, θα  εφαρμοσθεί το λεγόμενο “διάλειμμα μάσκας”, το οποίο κρίνεται επωφελές για τους μαθητές/τριες της χώρας.
Τον μήνα Σεπτέμβριο 2020
ο Καθηγητής κος Τσιόδρας είχε τοποθετηθεί για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές, τονίζοντας πως οι εκπαιδευτικοί μπορούν σε τακτά χρονικά διαστήματα να δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά για ένα διάλειμμα μάσκας.

________________________

Δείτε το σχετικό video του ΣΚΑΪ, από το 27:25 λεπτό και μετά

Δείτε επίσης

ΦΕΚ με νέα μέτρα προστασίας κορονοϊού: Παραρτήματα με Οδηγίες
Υλοποίηση προσφοράς ΔΟΕ σε Νοσοκομεία σε ενίσχυση της προσπάθειας ενάντια στην πανδημία κορονοϊού
Αίτημα παιδιάτρων συνταγογράφησης τεστ κορονοϊού: Ερώτηση στη Βουλή

Δείτε ακόμη

Εγκύκλιος Δευτεροβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Εκδηλώσεις εντός τμήματος διάρκειας τουλάχιστον 2 διδακτικών ωρών
Εγκύκλιος Πρωτοοβάθμιας 28ης Οκτωβρίου: Για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Εορτής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση